Sol Reklam

Tanıtım 25 Eylül - 1 Ekim Yangından Korunma & İtfaiye Haftası!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

minatodr1

"minatodr1.design"
Katılım
30 Ocak 2019
Mesajlar
189
Elmaslar
238
Puanlar
6.885
Yer
Japan

EFTprZbXUAEXgK8.jpg



25 Eylül - 1 Ekim Yangından Korunma & İtfaiye Haftası Nedir?

Hepinizin bileceği gibi, her sene 25 Eylül ile 1 Ekim arasında okullarmızda yapılan klasik tatbikat vardır. Tatbikat zamanı geldiğin de bütün öğrenciler hızla okul bahçesine alınır. Sizin okulunuz için gelen itfaiye görevlisi, bahçeye bir ateş yakar. Elinde ki yangın söndürme tüpü ile nasıl söndürüleceğini gösterir veya içinizden birine bu görevi verir. Size de tanıdık geldi mi? Öyleyse size biraz bu haftanın özelliğinden bahsedeyim.

Ülkemizde ilk itfaiye örgütü 1914 yılında kuruldu. Bu örgütün yaptığı hizmet 1923 yılına kadar resmi değildi. Bir takım itfaiye görevlisi tarafından gönüllü olarak yapılıyordu. 25 Eylül 1923 tarihinde Belediye'nin kararı ile resmi olarak itfaiye kurumu oldu. İtfaiye örgütü kurulmadan önce yangın söndürmek için "Tulumbacılar" kullanılırdı. Tulumbacılar bağırarak ellerinde ki kovaları yangına doğru fırlatırlardı. Örgütün kurulmasıyla birlikte, Fransızlar'dan esinlenilerek yangın söndürme tüpü yapıldı ve hala kullanılmaktadır.


ÜLKEMİZDE SÜREKLİ MEYDANA GELEN ORMAN YANGINLARI NEDİR?

Ülkemizin ciddi problemlerinden bir tanesi de orman yangınları. Orman yangınlarının bir çok sebebi vardır. İlklim değişikliği ve sıcaklıkların artması en önemli nedenlerdendir. Yaz mevsimi geldiğin de bu yangınlar daha da artmaktadır. Kasıtlı olarak yakılan ormanlardan bahsetmiyorum bile...

Küresel ısınmanın artması ile birlikte orman yangınları sıklaşmaya başlamıştır. Yangın sezonu olarakta bilinen Haziran - Eylül arası bu durumun en acı örneğidir. Orman yangınların da nefes kaynağımız ağaçlar telef olmuştur. Orman'nın içinde yaşayan hayvanlar da bu yangına kurban gitmiştir. Ekolojik denge küresel ısınma yüzünden bozulmuştur.

ORMAN YANGINLARI İLE NASIL MÜCADELE EDİYORUZ?

773x435_cmsv2_6593d0ec-0f2c-5597-ab13-d9ba657aa2bf-3234228.jpg


Bu mücadele de aslında tahmin ettiğinizden farklı şeyler yapılmıyor. Orman bekçileri ve görevlileri ormanları sürekli kontrol ediyor. Eğer orman yangını doğal sebeplerden meydana geliyorsa, bunu devletler genel de öngörüyor. Akdeniz ülkeleri bu önemleri çok sıkı denetliyor. Yangınların yayılmasını engellemek de önemli hususlardan birisidir. Eğer yangın tahmin edilen boyutun üzerinde ise, helikopterler ile havadan müdahele ediliyor. Fakat bazen yangınları tahmin etmekte zor oluyor. Küresel ısınma bunun en hakiki örneğidir.


Ormanlar bizim nefesimizdir, onların kıymetini bilelim.
 
S

SwetyGaming1.8.8

Ziyaretçi
Orman yangınlarıyla mücadele edilebiliyor ancak yangına sebep olan kişilerle pek mücadele edilemiyor maalesef.

Güzel bir anlatım olmuş, teşekkürler.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Maalesef, üstteki arkadaşın yorumu çok doğru olmuş. Gerek ülkemizde gerekse de yurt dışında yangını çıkaranlara engel olunması gerekiyor.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı