Sol Reklam
Sağ Reklam

Tanıtım 2020 Yılı İtibariyle Google Stadia'ya 120 Oyun Eklenecek!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

yercekimsiz

sv_gravity 0

Discord:

Libris#7386

Katılım
12 Temmuz 2019
Mesajlar
389
Elmaslar
481
Puanlar
7.305
Google, çok büyük bir beklenti yaratmış olan Google Stadia için bu yıl içerisinde yaklaşık 120 tane oyunu bulut kaydı içerisine yerleştirecek. 2019 yılı içerisinde çıkmış çoğu oyunu platforma yerleştirmişti. Örnek verecek olursak; Assassin's Creed Odyssey, Destiny 2, Borderlands 3, Red Dead Redemption 2 ve GRID bu eklenmiş oyunlardan sadece birkaçı. Google, bu yıl Stadia ile çok daha büyük bir hamle yaparak, rekabet ortamına ayak basacak.

Google-Stadia.jpg

Büyük beklenti oluşturmuş konsol: Google Stadia

Stadia, Google tarafından 2019 yılının Kasım ayında piyasaya sürülmüş, bulut sürücülü bir oyun konsoludur. Diğer konsollara göre çok daha farklı bir çalışma düzeni olan Stadia, internet bağlantısına göre ses ve görüntü kalitesini optimizasyon edebiliyor. Ancak bu konsolun da tek eksiği bu olarak görülebilir. Stadia, internet hızı pek iyi olmayan ülkeler için erişilemez durumda. En büyük artısı da yine internet bağlantısıyla ilgili olan, bir oyunu indirmeden oynayabilmek. Bunu anlatmak için tek bir örnek yeterlidir: Tarayıcınızdan bir oyun sitesine girip, oyun oynamak gibi. Ama Stadia'da oynadığınız oyunlar 30, 40 ve 50 GB'a kadar varıyor. Bu yüzden de duyurulduğu zaman çok büyük bir beklenti oluşturmuştu.

stadia-editorial.jpg

Yaklaşık 120 oyun ile Stadia'nın kütüphanesi doluyor

Google, Stadia'ya 120 oyunun ekleneceğini belirtmişti. Bunun üzerine tek sorun ise, 2020'nin ilk yarısında sadece 10 oyun platform üzerine getirilecek. Hepsinin de 4K destekli olacağını ve iyi bir internet seviyesinde yüksek FPS göstereceğini de birtakım açıklamalar doğrultusunda haberdar etti. Bu 120 oyundan çok, daha şaşırtıcı olan ise Stadia'ya ek olarak birkaç platforma özel oyun getirileceği. Resmi bir açıklama olması da, daha da fazla beklenti olmasına sebep oldu. Stadia'yı test etmiş bazı kişiler konsolun iyi bir şekilde çalışmadığını söyleseler de Google, bu sorunu çözebilmek için elinden geleni ardına koymayacaktır.

Ayrıca bu 120 oyundan bazıları da açıklanmış durumda. Stadia'ya 2020 yılında gelecek bazı oyunlar şunlardır:

  • Marvel Avengers
  • Doom Eternal
  • Watch Dogs: Legion
  • Cyberpunk 2077
Şu anlık 4 oyun olarak görünse de, ilerleyen vakitlerde bu açıklanan oyun sayısı daha da artış gösterecektir.

How-to-play-Google-Stadia-from-any-Android-mobile.jpg

Stadia'ya özel oyunlar mı çıkıyor?

Çoğu kaynağa ve Google'a bakarsak öyle görünmekte. Çıkacak 120 oyunun yaklaşık 10-11 tanesi de Stadia platformuna özel olarak çıkarılacak. Fakat, bu oyunların duyurularını Google değil, ortaklaşa iş yaptıkları firmaların açıklayacağını söyledi. Yani şu an herkes Google'a değil, firmanın çalıştığı diğer şirketlere göz dikmiş durumda. Google, Sony ve Xbox gibi konsollardan etkinlenmiş olmalı ki kendi konsollarına özel oyunlar çıkarmakta. Bu oyunlar neler olduğu, nasıl özellikle oldukları ve adlarının ne olduğu henüz bilinmemekte beraber Google, bu oyunlarla ilgili olan açıklamasını kısa kesti.

Google-Stadia (1).jpg

Stadia, Türkiye'ye çıkacak mı ve çıkarsa fiyatı ne kadar olacak?

Türkiye'nin internet alt yapısı sabit durumda veri alamadığı için bu pek de mümkün değil. Stadia, çoğunlukla Avrupa ve Kuzey Amerika kıtaları arasında satışa sunuldu. Bu ülkelerde sabit veri alınabildiği için, tam verim alabiliyorsunuz. Ancak Türkiye'de oynamaya kalkışırsanız, en fazla 720p düzeyinde bir performans alabilirsiniz. 4K oynayabilmeniz için 35 Mbps gerekli. Eğer 1-1.5 saat boyunca bu internet hızıyla oyun oynarsanız, yaklaşık 15-16 GB veri kullanmış olursunuz.

Stadia, ilerleyen zamanlarda Türkiye'ye satışa sunulursa 129$ normal fiyat üzerinden derecelendirme yapılacak. Normal fiyat olarak 759 TL olan Stadia, vergiler ile beraber 1000-1100 TL'ye kadar bir fiyat yükselişi gösterebilir. Ancak ileride ne olup olmayacağı belirsiz olduğu için şu an için kesin bir karar kılmak mümkün değil. Ama Google, her ne kadar zor olsa da Türkiye için çalışmalara başlayacaktır.
 

iKaanStrafe

Merhaba Dünya, Seni Özledim

Discord:

iKaanStrafe

Katılım
26 Mayıs 2016
Mesajlar
1.582
Elmaslar
1.491
Puanlar
17.385
Yer
Chelyabinsk-Penza
Minecraft
iKaanStrafe
Baya kullanışlı ve kaliteli bir araç olucak gibi gözüküyor..​
 

shad

the temple of the king

Discord:

emrenos#5027

Katılım
25 Ekim 2014
Mesajlar
1.444
Elmaslar
1.441
Puanlar
17.290
Minecraft
emrearik
Watch Dogs: Legion'u görmek güzel oldu, umarım diğer oyunlarla bizi şaşırtmaya devam ederler.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
Açık konuşmak gerekirse, bu 120 oyun arasında Watch Dogs: Legion ve Cyberpunk 2077 gibi oyunların olması oldukça şaşırttı. Maalesef ülkemizde olan birçok kişi bilgisayarı nedeniyle çoğu oyunu oynayamıyor. Hal böyle olunca da Google Stadia gibi yeni bir platforma ihtiyaç duyuyoruz ki Türkiye'ye gelmesini iple çekiyorum. Umarım en kısa zaman içerisinde Türkiye'ye gelir ve bu muazzam oyunların tadına varırız.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı