Sol Reklam
Sağ Reklam

Haber Rocket League İnceleme - Steam Platformunda Ücretsiz Oldu!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Rocket League Steam'de Ücretsiz Oldu!
Oyun zevkini ikiye katlamaya hazır mısın?

Araba yarış ve futbol oyunlarını sever misiniz? Bu müthiş oyunumuz 2 kavramı tam anlamıyla birleştiriyor. Geçtiğimiz gün Rocket League, Steam platformu içerisinde kısa süreliğine ücretsiz oldu. Bununla birlikte konu aldığımız oyun %50 DLC'ler ile indirime girdi. Bugün bu konumuz içerisinde oyun detaylarını, indirim ve ücretsiz olması hakkında uzunca konuşacağız.

rocket-league-hd-wallpapers-33579-2027372.jpg


Rocket League Oyun İncelemesi
Rakipleriniz ile zorlu yarışmaya hazır mısınız? O zaman kemerlerinizi sıkı bağlayın. Konu aldığımız bu oyunun birbirinden farklı DLC'leri ve modları bulunuyor. Bu yüzden incelememiz biraz size ilginç gelebilir. İlk olarak bu oyunun en fazla 5 kişilik en az ise 1 kişilik oyunları bulunuyor. Bu oyun içerisinde bir araba sahip oluyoruz. Her maç sonunda değişik büyülü ödüller kazanabiliriz. Kazandığımız ödüller ile arabamızı tam anlamıyla özelleştirebiliriz. Buda arabamıza bambaşka bir renk katıyor. Bahsettiğimiz oyun içerisinde en yakın ve samimi arkadaşlarınız ile bu oyunu cidden çok rahat bir şekilde oynayabilirsiniz.

4144c2668b36327030eb1d208d98cdf1.jpg


Oyunun amacına geldiğimiz zaman hayli ilginç bir konsepti olduğunu söyleyebiliriz. İlk olarak herkesin maça gelmesi için 10 ile 30 saniye arası bekleme oyunu oynanır. Herkes geldiği zaman oyun tam anlamıyla başlar. Topa ilk dokunan önemli bir başarım puanı kazanır. Bu arada diğer takım gol yediği zaman veya oyun ilk başladığı zaman gol atmak hayli kolaydır. Sadece topu düzgün kullanabilmeniz gerekiyor. Bu oyun içerisinde sizlere birkaç dakika zaman veriliyor. Bu süre zarfında en fazla golü atan takım kazanır. Bu arada oyun içerisinde takım arkadaşınız çıktı mı? Ciddi anlamda üzülmenize gerek yok.


rocketleague__12__1.jpg


Takım arkadaşınızın oyundan çıktığı zaman onun yerine bir bot gelir. Bu botun profesyonelliği tam sizin seviyenizi göre hazırlanır. Kısacası diğer oyunlar gibi zararsız botlar olmadığını söyleyebiliriz. Bu botların işlevi tamamen sizin oyun içerisinde oymanıza yani performansınıza bağlı olacaktır. Bunun yanı sıra oyun içerisinde takım arkadaşlarınıza orta açmak çok önemlidir. Hem orta açtığınız zaman başarım kazanırsınız hem de gol atma oranınız yükselir. Bu arada haritalar içerisinde hız alma bölümleri bulunuyor. Bu bölümler sayesinde hızlıca altın topa yetişebilirsiniz. Son olarak oyun içerisinde attığınız taklalar ile muazzam goller elde edebilirsiniz. Bu oyunu daha önceden oynamış biri olarak sizlere öneriyorum.

79515


Bu oyun, Steam'de "BİR MAKİNEYLE YAŞANAN EN BÜYÜK EĞLENCE ÖDÜLÜ" ödülünü 2018 yılında kazandı. Bu ödülün ardından oyunun satışları %200 oranında artış gösterdi. Bu arada E3'ün her sene düzenli olarak düzenlediği konferanslar sırasında 3 kere ödüle layık görüldü. Bu arada konu aldığımız oyun E3 2020 konferansı için aday oldu. 4 ödül mü geliyor?

OYUN TAKTİKLERİ

Oyun içerisinde daha fazla uyanık olmaya hazır mısın? O zaman bu ilaç gibi taktikler kesinlikle işine yarayacak. İlk olarak oyun başladığı zaman takım arkadaşlarınız ile sesli konuşmayı çalışın. Bu şekilde takım ruhu güçlenecektir. Bunun yanı sıra "Basket Potası" ismini verdiğimiz haritada oynamanızı öneririm. Bu harita içerisinde en fazla 2 kişilik takımlara oynayabilirsiniz. "Peki neden bu harita?" gibisinden sorular sorduğunuzu biliyorum. Doğruyu söylemek gerekirse yeni başlayanlar için bu haritanın daha doğru olduğunu düşünüyorum. Üstüne üstlük bu haritada gol atmanın daha kolay olduğunu düşünüyorum. Topu ortaya pasladığınız zaman takım arkadaşınız eğer zıplar ise kolayca kol atma imkanınız olur.


file.php


Topu kendinizde tutmak zor mu geliyor? O zaman duvarları tercih etmenizi söyleyebilirim. Duvarlardan ilerlediğiniz zaman karşı rakiplerin sizlere saldırması zor olacaktır. Bu arada karşı rakibinize çok hızlı bir şekilde çarptığınızda arabası patlar. Tekrar kalenin önünden başlamak zorunda kalır. Bu şekilde toptan zaman kazanabilirsiniz. Kazandığınız zaman ile gol atmanız çok daha kolay olacaktır. Bu arada oyun içerisinde nadir eşyalara sahip olmak istiyorsanız çok fazla gol atmanız gerekir. Birisi gol attığı zaman veya oyun başlayacağı zaman tam ortada iseniz direkt gol atma şansınız var. Topa ilk sizin sert bir şekilde müdahale etmeniz gerekir. Bu şekilde tamamen düz olarak giden top size gol atışı olarak geri dönecektir.

rocketleague__14__1.jpg


Sesli olarak konuşabileceğiniz herhangi bir mikrofununuz yok mu? Gerçekten hiç dert etmenize gerek yok. Oyunun kendisine has sohbet bölümü bulunuyor. Bir arkadaşınız veya bir şey anlatmak istediğiniz zaman yalnızca sohbet bölümüne yazı yazmanız gerçekten yeterli olacaktır. Bunun yanı sıra küfürlü şeyler yazmamaya dikkat edin. Bir oyuncu sizi raporlar ise Türk moderatörler tarafından oyun içerisinde sınırsız olarak yasaklanabilirsiniz. Bu vaka daha önceden birçok kullanıcının başına gelmiş. Bu yüzden siz kendiniz olun oyun içerisinden aslen küfür etmemeye çalışın. Bu arada gerçekten hesabınız yasaklanır ise verdiğiniz paralar ciddi anlamda çöp olur. Rocket League oyunu, genel olarak destek talepleri ile pek ilgilenmiyor. Bu yüzden sizlere ban affı yapabileceğini pek fazla düşünmüyorum. Şimdilik taktiklerimizin sonuna geldik.

RocketLeagueReview06-rtqzrv.jpg



Rocket League Ücretsiz Mi Oldu?
Rocket League, tam anlamıyla 4. çıkış yılını kutluyor. Bu nedenle oyunculara güzel bir oyun deneyimi sunmak için Rocket League kısa süreliğine ücretsiz oldu. Geçtiğimiz günlerde Steam'in indirimleri tam anlamıyla bitmişti. Rocket League oyunu için durumlar gayet farklı gibi gözüküyor. Kısacası birçok oyunun indirim bitti fakat bu oyunun indirimi halen devam ediyor.

79516

Bahsettiğimiz oyun 4. yılını kutladığı için 10 Temmuz 2019 tarihinde 5 gün tamamen ücretsiz olma kararına gitti. Bununla birlikte oyunumuz %50 indirime gitme kararı aldı. 15 Temmuz 2019 tarihinde bütün kampanyaların tamamen bitmesi bekleniyor. Bu oyunu ücretsiz bir şekilde bilgisayarınıza indirerek Rocket League'yi bilgisayarınız üzerinde rahatça test edebilirsiniz. Bu oyundan memnun kalırsanız 15,50 TL'ye satın alabilme imkanınız 15 Temmuz tarihine kadar devam ediyor. 15 Temmuz'dan sonra oyun 31,00 TL'ye tekrar eski fiyatı ile raflarda satışa girecek. ( Türkiye'de zam yapılma ihtimali var. )

955-1.png


ROCKET LEAGUE PAKETLERİ

Oyunu daha yakından mı görmek istiyorsunuz? O zaman Steam mağazasına uğramak için yalnızca
bu bağlantıya bir kez tıklamanız yeterli olacaktır. Oyunun ekstra paket indirimlerini incelemek için aşağıda olan tabloyu rahatça inceleyebilirsiniz.

Paket İsmiNormal Fiyatıİndirimli Fiyatı
Rocket League ( Paketsiz )​
31,00 TL​
15,50 TL​
Rocket League 4. Yıl Özel Edition Paketi​
50,00 TL​
25,00 TL​
Rocket League Hızlı Ve Öfkeli DLC Paketi​
10,50 TL​
5,25 TL​
Rocket League MLB Fan Paketi​
6,20 TL​
3,10 TL​
Rocket League McLaren 570S Araba Paketi​
4,20 TL​
2,10 TL​

Rocket League'in birbirininden farklı 30 paketini incelemek için yalnızca bu bağlantıya tıklayın.

Rocket League Satıldığı Platformlar
Bu oyunu Steam dışında başka bir yerden mi almak istiyorsunuz? Bu düşündüğünüz şeyin mümkün olduğunu rahat bir şekilde söyleyebilirim. Playstation 4, Nintendo Switch, Microsoft Store, Epic Store, Xbox One, Xbox 360, Mac OS, Linux ve Steam gibi platformlar üzerinden bu oyunu rahatlıkla satın alabilirsiniz. Rocket League'nin Google Stadia üzerinde satılabileceğine dair iddialar ve söylentiler Reddit üzerinde konuşuluyor. ( Google Stadia'ya 2020 yılında gelebilir. )

109_1.jpg


Rocket League Grafik & Oyun Deneyimim
Az önce sizlere bu paragrafı yazabilmek için oyunu oynadım. Bununla birlikte tanıtım videolarını vs. izledim. Oyunu en üst grafiklerde rahatça oynayabildim. Açıkçası oyunumuz ciddi bir FPS değeri istiyor. Oyun içerisinde birbirinden farklı birçok harita var. Bu haritalardan en fazla sevdiğim "Basket Potası" adını verdiğimiz harita oldu. Gol atmaya çalıştığımız topa yakından bakmaya çalıştım. Gerçekten altın kaplamasıyla dikkatleri gözler önüne çekmeyi başarıyor. Sahip olduğumuz arabaların grafik detaylar sonuna kadar hesaplanarak yapılmış. Ciddi anlamda bu oyunu almanızı öneriyorum. Bu oyun içerisinde Türkler ve yabancılar ile çok iyi takım kurabilirsiniz. Oyunun en güzel özelliğinin ülkeye göre eşleşmesi olduğunu düşünüyorum. Bunun yanı sıra Avrupa, Asya, Okyanusya, Afrika veya başka kıtalar üzerinden de bağlantı kurabiliyoruz.

rl_lan_screen_2.jpg


Oyun içerisinde ısınmaya ne dersiniz? Adamlar ciddi anlamda böyle bir imkanda sunmuş. Oyunu uzun zamandır oynamayan birisi olarak 1-2 saate kendimi geliştirdim. Açıkçası oyunda profesyonel olmak çok da zor değil. Oynadığımız oyunlara göre ilginç bir rütbe sahibi bulunuyor. Şahsen ben oyun içerisinde profesyonel rütbesine kadar yükselebilmişim. Bu oyun tam boş zamanlarda oynanabilecek oyunlar listesine girebilir. Bu arada verdiğiniz paraya ciddi anlamda pişman olmayacağınızı söyleyebilirim. Oyunun 15 Temmuz'a kadar süresi var. Bir indirin ve oynayın kesinlikle derim. Bunun yanı sıra ben oyunun 5-6 DLC'sini önceden satın aldım. Bu şekilde oyuna daha fazla renk katabilme imkanım oldu. DLC'lerini kesinlikle öneririm.

Rocket-League_beta-PS4-LegolasGamer.com-3.jpg


Bu arada oyun içerisinde başarı kazanmanın çok zor olduğunu söyleyebilirim. Oyun kolay fakat başarı kasması her oyunda olduğu gibi gayet zor olmuş. Sizlere güzel bir şey söylemek istiyorum. Bu oyunun hiçbir şekilde hilesi bulunmuyor. Üstün bir hile koruması var. Zaten bu mantık içerisinde yürüyen bir oyunun üzerinde hile olması çok saçma olurdu. Bu arada gerçekten iyi bir oyuncu olabilirseniz çok düşük ihtimal olsa bile yurt dışında E-SPOR adını verdiğimiz alanlara gidebilirsiniz.


games-5-rl.jpg


Maalesef ki ülkemiz içerisinde bu oyunun E-SPOR'u bulunmuyor. Bu arada takımınızı trolleyen birisi olur ise onu oyun içerisinde raporlayabilirsiniz. Raporlamayı yaptıktan sonra bu şahıs gerçekten takımı trollediyse 7 gün oyun içerisinden yasaklanır. Söylentilere göre oyunumuz içerisinde "Watch Dog" dediğimiz sistem bulunuyor. Bu sistem sayesinde oyuncular oynadığı oyunların tekrar kaydını moderasyon görevini yapan kişiler izleyebiliyor. Ben sizlere oyun hakkında olan bütün deneyimleri anlatmaya çalıştım. Umarım bu deneyimler ile birlikte oyuna olan görüşünüz ve bakış açınız tam olarak değişmiştir. Aklınıza takılan soruları ve oyun hakkında düşüncelerinizi yorum kısmında yazmayı kesinlikle unutmayın.

q3eg1ndbmuq21.png


Rocket League Sistem Gereksinimleri
Sistem gereksinimlerini merak ettiğiniz değil mi? Açıkçası bu kadar ballandırılarak anlatılan oyunun bende sistem gereksinimleri merak ettim. Beklediğiniz gibi yüksek gereksinimlere sahip olmanız gerekmiyor. Orta bir bütçeli bilgisayar ile bu oyunu gayet yüksek grafikler ile oynayabilirsiniz. Oyunun FPS yükseltici paketleri ile oyunun hızını yükseltebilirsiniz.

  • Rocket League İdeal Sistem Gereksinimleri
  • Önerilen İşlemci : Intel 2.4 GHz Dual Core ( Çift Çekirdek )
  • Bellek Gereksinimi : 2 GB RAM oyun için idealdır.
  • Bilgisayar İşletim Sistemi : Windows 7, Windows 8, Windows 10 ( 32-64 bit )
  • İdeal Ekran Kartı : ATI 4850, NVIDIA GTX 260 ve DirectX 11 Üstü Destekli Ekran Kartı
  • Yerel Disk Bölümü ( C/D Disk ) : 7 GB yer oyunumuz için ideal.

  • Rocket League Tavsiye Edilen Sistem Gereksinimleri
  • En Uygun İşlemci : AMD Ryzen 5 1600X 3.6 Ghz veya Intel Core 2.5+ GHz Quad Core
  • Bellek Gereksinimi : 4 GB RAM oyun için idealdır.
  • Bilgisayar İşletim Sistemi : Windows 7, Windows 8, Windows 10 ( 64 bit )
  • İdeal Ekran Kartı : ATI 7950, NVIDIA GTX 660 ve DirectX 11 Üstü Destekli Ekran Kartı
  • Yerel Disk Bölümü ( C/D Disk ) : 12 GB yer oyunumuz için ideal.

Rocket League Oyun Tanıtımı
Konu aldığımız bu oyunun tanıtım videosu tam olarak 4 yıl önce yayınlanmıştı. Bu tanıtım videosu birçok oyuncunun dikkatini çekmişti. Bahsettiğim tanıtım videosunu aşağıdan yüksek bir kalitede izleyebilirsiniz. Arkadaşlar konu aldığımız bu videoyu ana sitesinden daha net ve yüksek kalitede izlemek için yalnızca bu bağlantıya tıklamanız yeterli olacaktır.



Rocket League Oynanış Videosu

Bu oyunu birde Türklerin gözünde değerlendirmeye ne dersiniz? Geçtiğimiz yıl birçok ünlü Twitch yayıncısı bu oyunu birlikte oynamış. Ciddi anlamda videoyu izlerken zevk aldım. Oyunun oynanış videosunu şiddetle izlemenizi öneririm.



Rocket League Oyun Müzikleri

Oyun sırasında çalan müzikleri buradan dinlemeye ne dersiniz? Gerçekten oyun için harika müzikler hazırlandığını söyleyebilirim. Aşağı kısımdan bu müziği sizde dinleyebilirsiniz. Bu müziği dinlemek için bu müzik notasına tıklayın.


 
Son düzenleyen: Moderatör:

Nikto

.
Katılım
8 Kasım 2014
Mesajlar
3.051
Elmaslar
1.099
Puanlar
0
Bedava oldu ama kütüphaneye eklenmiyor herhalde.Eline sağlık.
 

Minezoid

oyna.minezoid.com

Discord:

Minezoid#4994

Katılım
21 Haziran 2016
Mesajlar
1.567
Elmaslar
1.020
Puanlar
13.735
Yer
Minezoid Network
Bedava olmasını yeni öğrendim oyun çok iyi gerçekten oynamaya değer
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Bedava oldu ama kütüphaneye eklenmiyor herhalde.Eline sağlık.


Sanırım sende sıkıntı var. Ben oyunu ücretsiz bir şekilde indirebildim. Bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim <3

Bedava olmasını yeni öğrendim oyun çok iyi gerçekten oynamaya değer


Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bedava olmasını duyduğunuza sevindim.
 

Nikto

.
Katılım
8 Kasım 2014
Mesajlar
3.051
Elmaslar
1.099
Puanlar
0




Sanırım sende sıkıntı var. Ben oyunu ücretsiz bir şekilde indirebildim. Bu güzel yorumun için çok teşekkür ederim <3




Bu güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. Bedava olmasını duyduğunuza sevindim.
İndirirsin ama kütüphanene eklenmez.
 

cemvrs

Sektörün içindeyim panzehir aktif

Discord:

cemvrs#6234

Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
825
Elmaslar
571
Puanlar
11.570
Minecraft
CemSamet007
Süreli olarakmı ücretsiz oldu yoksa hepmi kalacak ? Konu yine fıstık gibi.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

ZyuzAx

Gidişin umrumda değil, Gelişin gibi.

Discord:

2qke#0001

Katılım
11 Şubat 2019
Mesajlar
329
Elmaslar
162
Puanlar
6.455
Minecraft
2qke
Şimdi biz bunu inidrdik, 4 gün sonra oynayabilecek miyiz ?
Hani bunu diyor ya ondan.

79519
 

cemvrs

Sektörün içindeyim panzehir aktif

Discord:

cemvrs#6234

Katılım
22 Ocak 2019
Mesajlar
825
Elmaslar
571
Puanlar
11.570
Minecraft
CemSamet007
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

ZyuzAx

Gidişin umrumda değil, Gelişin gibi.

Discord:

2qke#0001

Katılım
11 Şubat 2019
Mesajlar
329
Elmaslar
162
Puanlar
6.455
Minecraft
2qke
Tamam, Teşekkürler.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

ZyuzAx

Gidişin umrumda değil, Gelişin gibi.

Discord:

2qke#0001

Katılım
11 Şubat 2019
Mesajlar
329
Elmaslar
162
Puanlar
6.455
Minecraft
2qke
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı