Sol Reklam

Sizce en havalı tayfa üyesi hangisi?

  • Monkey D. Luffy

    Oylar: 1 20,0%
  • Roronoa Zoro

    Oylar: 3 60,0%
  • Sanji

    Oylar: 0 0,0%
  • Franky

    Oylar: 1 20,0%
  • Usopp

    Oylar: 0 0,0%
  • Brook

    Oylar: 0 0,0%
  • Chopper

    Oylar: 0 0,0%
  • Nami

    Oylar: 0 0,0%
  • Robin

    Oylar: 0 0,0%

  • Oy Verenler
    5
G

Garp

Ziyaretçi

Minecraft-Türkiye.png
Merhaba sevgili Minecraft Türkiye üyeleri, 20 Ekim 1999 yılında çıkan Japon Çizgi Dizisi (Anime) olan One Piece'nin geçen günlerde Amiraller'ini tanıtmıştım. Bugün ise One Piece'deki odak noktası olan Hasır Şapka Korsanları'nı tanıtacağım. Konuya geçmeden önce şunu belirtmek istiyorum Manga'ya göre gitmeyeceğim Anime odaklı ilerleyeceğim. Bu yüzden yayınlanan son bölümdeki tayfa üyelerini ele alacağım. Yani kemik kadroda olan kişileri ele alacağım. Dilerseniz konuya geçelim...

Minecraft Türkiye - One Piece | Amiraller adlı konuya gitmek için buraya tıklayabilirsiniz.

One Piece.jpg


Hasır Şapka Korsanları (kemik kadro) 9 kişiden oluşuyor. Bunlar,

● Monkey D. Luffy: Kaptan
● Roronoa Zoro: Kılıç Ustası
● Nami: Dümenci
● Usopp: Keskin Nişancı
● Sanji: Aşçı
● Chopper: Doktor
● Nico Robin: Arkeolog
● Franky: Marangoz
● Brook: Müzisyen


Hasır Şapka Korsanları, Dünya Hükümeti ve Denizciler'in başılarına bela olmuşlardır. Tayfa üyelerinin her birinin kendi hedefi var fakat hepsi tek bir hedef doğrultusunda bu hedeflerini gerçekleştirmeye çalışıyorlar. Bu ana hedef Luffy'nin Korsanlar Kralı olması. Şimdi kaptandan başlayarak tanıtmaya geçelim.

Monkey D. Luffy.png

Monkey D. Luffy
Luffy daha çocukken Gomu Gomu No Mi adındaki şeytan meyvesini yedi (Normal bir meyve olduğunu düşünerek ve bilmeyerek yedi.) ve daha sonra denize düştü (Denize kendisi düşmüyor haydutlar tarafından atılıyor. Animeyi izler veya mangayı okursanız daha iyi anlarsınız.). Denize düştükten sonra Deniz Kralı adındaki devasa deniz canavarı tarafından saldırıya uğradı. Luffy'yi deniz canavarından kurtaran kişi Shanks'dır. Shanks, Luffy'yi kurtarırken sol kolunu bilerek feda etti. Feda etmesinin sebebi Luffy'yi daha da hırslandırmak. Luffy'nin hikayesi böyle devam ediyor ve Korsanlar Kralı olmayı daha çocuk yaşlarında hedefliyor. Büyüdüğünde abisi (Üvey abisi.) Ace ondan önce denize açılıyor. Daha sonra Luffy denize açılıyor. Dünya Hükümeti, Luffy'nin haraketlerini Yonkoular'ın haraketleri kadar önemli görmektedir.

Luffy, Gomu Gomu No Mi meyvesini yediği için lastik adam olmuştur ve bu meyve Luffy'ye birçok özellik vermiştir. Bu özellikler Luffy geliştirdikçe güçleniyor. Hatta World'un bir sözü vardır "Bu da ne? Dövüştükçe öğreniyor ve güçleniyor.". Bu demek oluyor ki Luffy dövüştükçe güçleniyor ve yeni yetenekleri öğreniyor.

Haydi şimdi Luffy'nin düzenlerine (Seride vites olarak geçiyor fakat düzen demek daha sağlıklı.) ve bazı güçlerine geçelim.

Düzen İki
Düzen biri söylemememin nedeni düzen birin normal hali olmasıdır fakat düzen iki biraz daha farklı. Düzen ikide Luffy daha hızlı kan pompalar ve bu hızlı kan akışı Luffy'nin daha güçlü ve daha hızlı olmasını sağlar. Düzen iki neredeyse mükemmel denebilecek derecededir. Her ne kadar mükemmele yakın bir düzen olsada bu düzen Luffy'nin hayatından çalıyor.


Düzen Üç
Düzen üç, düzen ikiden daha güçlü bir teknik olsada sonucu oldukça sıkıntılıdır. Luffy kemiklerini ve organlarını hava ile doldurup büyütebilir fakat normal haline döndüğünde bir çocuk kadar küçük olacaktır. Bu yüzden dövüş sonucu savunmasız olacaktır. Bu teknik Luffy'nin elini veya bacağını bir dev kadar büyük yapabilir aynı zamanda bir devren daha fazla hasar gücü verecektir.


Düzen Dört
Düzen dört Luffy'nin en sevdiğim tekniği çünkü bu teknikte kendine vücudunu hem lastik gibi yapıyor hemde haki ile kaplıyor. Yani Luffy'nin bu düzenini şöyle düşünün "Patlamayan bir balon." tam manası ile öyle. Bu düzen Luffy'nin en sevdiğim düzeni ve Luffy'nin bir sözü vardır "Düzen dört yenilmezdir!" bende bu sözün arkasındayım.


Düzen Beş
Düzen beşin olduğunu söylüyorlar fakat daha gözükmedi.


Ek Saldırıları
Bunların yanı sıra Luffy tüm haki tekniklerini kullanabilir (Kralların hakisi dahil.). Bunun da yanı sıra Pistol, Bazuka, Stamp gibi güçlü saldırıları da bulunuyor. Tüm düzenlere göre ayrı saldırı. Bu saldırıları uzun uza yazmak istemedim.


Roronoa Zoro.png

Roronoa Zoro
Zoro, Luffy ile tanışmadan önce Korsan Avcısı ünvanına sahipti ve küçüklükten beri Dünya'daki en iyi kılıç ustası olmayı hedefliyor. Hatta Luffy ile Zoro tanıştığında şöyle bir şey demiştir Luffy, "Dünya'nın en iyi kılıç ustası mı? Korsanlar Kralı'nın yoldaşından daha azını beklemezdim." diyor. Bunun üzerine Zoro o zamanın en iyi kılıç ustası olan Mihawk ile mücadele ediyor fakat kaybediyor. Daha sonra Mihawk'tan özel olarak dersler alıyor (Zaman atlaması olarak adlandırılan 2 yıl içerisinde gerçekleşiyor bu olaylar.). Zoro güncel bölüm de dahil tüm savaşlarını zorlanmadan kazanıyor (Amiral, Yonkou, özel karakterler harici.).

Zoro şeytan meyvesi kullanıcısı değil fakat üç tane katana ile savaşıyor. Yani üç kılıç stili ile. Nasıl oluyor derseniz animeyi izleyin derim. Zoro'nun güçleri kılıç ile alakalı olduğu için buraya yazmam uzun sürecek o yüzden hiçbir karakterin (Luffy hariç.) anlatmayacağım.

Sanji.png

Sanji
Sanji kadınlara nazik davranan ve açlığın ne demek olduğunu bilen biridir. Bizzat açlığı yaşamıştır ve hiçbir şeyi ziyan etmez. Ayrıca hiçbir kadına el kaldırmaz onlara kibar davranır. Sanji'nin dövüş tekniği tekmeleridir. Bu tekmeler zaman zaman havada yürümesini zaman zamanda dev gibi yaratıkları kolayca yere sermesini sağlar. Dövüş yetenekleri genel manada yemek yapma isimleri ile ilgilidir. Sanji, Luffy'lere katılmadan önce yüzen lokantada görev yapmaktaydı. Sanji'nin en büyük hayali All-Blue'yi bulmaktır.

Usopp.png

Usopp
Usopp, Shanks'ın gemisinde bulunan Yasopp'un oğludur. Kendisi mükemmel derecede bir keskin nişancıdır. Hedefi tam manası ile on ikiden vurabilir. Usopp'un hayali Dünya'daki en iyi keskin nişancı olabilmek.

Franky.png

Franky
Franky şu anki geminin yani Sunny'nin marangozudur. Yani gemiyi Franky yapmıştır. Franky robot-insan karışımı bir kişidir. Vücut uzullarını robot parçaları ile değiştirmiştir. Kendisi tam bir kola hastasıdır ve her şeye kola katmaya çalışır. Franky'nin amacı ise yok edilemez bir gemi yapmaktır.

Brook.png

Brook
Brook diğer adı Ruh Kralı'dır. Kendisi eskiden müzisyendi fakat öldükten sonra artık bu müzisyenliği bıraktı. Brook, Zoro'dan sonra ilk kılıç kullanan kişidir ve müzik aletleri ile de savaşabilir. Yani müziğin gücünü kullanarak düşmanlarını yenebilir. Brook daha önceden Big Mom ile tanışmıştır ve Big Mom, Brook'u gördüğünde şaşırmıştır. Bir diğer olay ise Brook, Hayalet Gemi gibi birçok efsanevi şeyi bilmektedir.

Chopper.png

Chopper
Chopper, Hito Hito No Mi meyvesini yemiş bir ren geyiğidir. Chopper genel olarak point adlı yeteneği sayesinde yararlı tekniklerini kullanabilir. Chopper, tayfanın doktorudur ve onun hayali Dünya'nın en iyi doktoru olabilmektir.

Robin.png

Nico Robin
Robin, arkeoloktur. Antik yazıtları okuyabilen tek kişi olarak gözükmektedir. Zaman atlaması sırasında 2 yıl gibi bir süre Devrimcilere katılmıştır. Devrimciler, Dünya Hükümeti'ne karşı kargaşa çıkaran bir gruptur. Yani korsanlar gibi bir baş belasıdır. Devrimcilerin lideri Luffy'nin babası Monkey D. Dragon'dur.

Nami.png

Nami
Hırsız kedi Nami. Nami tayfanın dümencisidir. Nami tam bir açgözlüdür ve parayı sever. Zaman atlaması sırasında Gökyüzü Adası'na gitmiştir ve rotacılık bilgisini geliştirmiştir. Bunun yanı sıra şimşek, yağmur ve yıldırımı dilediğince kullanabilir.


One Piece.jpg


Size göre en havalı tayfa üyesi kim? Ankete katılırsanız ve yorum kısmında belirtirseniz mutlu olurum.

Evet değerli Minecraft Türkiye üyeleri ve One Piece hayranları, bir diğer konumun daha sonuna gelmiş bulunuyorum. Farklı bir gün farklı bir konumda görüşmek üzere, sağlıcakla kalın...
 

ploutos

Satırsız bir günüm yok.
Katılım
18 Kasım 2017
Mesajlar
409
Elmaslar
362
Puanlar
14.420
Yaş
23
Yer
Tekirdağ
Minecraft
ploutos
İzlettirmek istedin dostum bunu yapabilen nadir kişilerdensin ...
 
G

Garp

Ziyaretçi
İzlettirmek istedin dostum bunu yapabilen nadir kişilerdensin ...
Ara ara bu tarz konular açacağım. One Piece şu an (Büyük ihtimal.) 856. bölümde. Yani izlemeye hemen başlamalısın. :'D:;p
 

ploutos

Satırsız bir günüm yok.
Katılım
18 Kasım 2017
Mesajlar
409
Elmaslar
362
Puanlar
14.420
Yaş
23
Yer
Tekirdağ
Minecraft
ploutos
Ara ara bu tarz konular açacağım. One Piece şu an (Büyük ihtimal.) 856. bölümde. Yani izlemeye hemen başlamalısın. :'D:;p
Arka Sokaklar 13. Sezonda 490. Bölümde bu One Piece kaç sezondur var ? Onu merak ettim şimdi ..
 
G

Garp

Ziyaretçi
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı