Sol Reklam

Paylaşım Neden Ülkemizde Minecraft Sunucuları Tutmuyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

sooply

Ziyaretçi
Minecraft Sunucuları Tutmuyor?
Neden ki? Herhalde bir sebebi olmalı.
Minecraft, 2018 verilerine göre yaklaşık 144 milyon kopya satmayı başarmıştır. Bu bir oyun için gerçekten büyük bir rakam denilebilir. Dünyaca bilinen bir oyundur. Oyuncular bu oyun üzerine de bir sürü sunucu kurmaktadır. Yabancılardan Hypixel'i örnek verebiliriz. Peki, biz niye bu konuda gelişmedik ki? Problem neydi? Neden Türk Sunucularımız da ki oyuncular yeteri seviyede değil?

Asıl problem kitlede ve sunucu kuranlarda. Artık herkes sunucu kurmak istiyor. Ve tabii ki de internette duran hazır paketleri indiriyorlar. Sonuç olarak paketi düzenlemeyi bilmedikleri için ortaya karmaşık bir sunucu çıkıyor. Daha kurucu bile sistemleri bilmiyorken, kitle neden o sunucuyu tercih etsin ki? Tek sebep sadece sunucuyu kuranda değil. Kitle artık OpSkyblock, OpFaction gibi sunuculara yönelmeye başladı. Asıl iyi olan sunucular önemini kaybetmeye başladı. Oyunun kitlesi hazıra konmak istiyor. OpSkyblock diğer emek sunuculardan daha kolay gelişmeni sağlayan bir sunucu çeşidi olduğundan kitle o sunuculara yönelmeye başlıyor.



hypixel.png


Hypixel, günde en az kendine 10.000 oyuncu çekmeyi başaran bir çekirdek sunucudur. İçinde bir sürü kendine özgü oyun barındırır. Sunucuda 20'den fazla mini oyun vardır. Kendi fikirleri ve kendi projeleri vardır. Maliyetleri baya bir yüksektir. Ayrıca şirket gibidirler. Ayrı ayrı çalışanlar vardır.
mc-tr-sunucu-1.jpg



Sektör

Burada yabancı bir sunucu olarak Hypixel'i örnek vermemin sebebi kendilerine özgün projeleri, fikirleri ve oyunları olmasıdır. Biz ise hâlâ başka sunuculardaki sistemleri kopyalamaktan çekinmiyoruz. Oysaki güzel bir fikir üretmek zor değildir. Sadece beyninizin derinliklerine inecek, orada kuma gömülü hazine bulmanız gerekecek. Sadece bununla yetinmeyeceksiniz, o haritadaki şifreleri çözeceksiniz, yani sistemi yapacaksınız.

Dediğim gibi, sıkıntı sadece sunucu kuranda değil. Biraz da kitlede de var. Bizim kurduğumuz sunucular genelde çekirdek sunucu olmuyor. Bu yüzden de küçük çaplı mini oyunları tek bir sunucuda topluyoruz. Ondan sonra yavaş yavaş Faction, Skyblock gibi sunucular kurulmaya başlıyor. Zor modu sevmeyen oyuncular kolay moda geçerek OpFaction, OpSkyblock gibi sunuculara dönüyor. Bu yüzden de emekle oynanan sunucular önemini kaybediyor. Kitle 2018 verilerine göre en çok 6-12 yaşları arasında oynanıyor. Türkiye'de de aynı şekilde. Küçük yaştaki çocuklar zoru sevmediklerinden dolayı kolay moddaki sunuculara daha çok önem veriyorlar.Tabii ki de Hypixel'den başka yabancı sunucular bulunmakta. Hypixel yabancı sunuculardan sadece birisidir.

mc-tr-sunucu-2.jpg


Sağlam Bir Paket

Aslında sunucu kuranlarla kitleyi karşılaştırdığımızda bir fark olmadığını söyleyebilirim. Çünkü sunucu kuranlarda hazıra konmak istiyor. Sıkıntılardan birisi de bu. Daha kurucu hazır paketin sistemlerini bilmeden sunucu kurmaya çalışıyor. Bu doğru bir davranış değil. Bir hata falan olduğunda çözümünü bulmak zor oluyor. Halbuki eklenti paketinin nasıl yaptığını falan bilse çok rahat bir şekilde anlayacaktır. Daha bunun gibi bir sürü sunucu var.

Paketin sistemlerini bilmeden sunucusunun reklamını yapanlar dahi var. "3 resim, 2 bilgi yeter." düşüncesiyle hareket ediyorlar. Bu sunucu kurarken olmaması gereken bir davranış. Eğer kendisinin hiçbir bilgisi yoksa araştırmalı veya bir kişiyi tutmalı ve böylece sunucusunu kurmalı. Genelde indirilen paketler eski oluyor. Sunucuda güncel eklenti olmadığından dolayı bazı sıkıntı yaşıyorlar. Bende sunucu kuranlara sesleniyorum; sunucu kurarken asla böyle bir şey yapmayın.





wall-calendar (1).png


Vakit Nakittir
Genelde sunucu kuran kişiler hazır paketle 1 günde sunucu kurarlar. Bu mantık doğru bir mantık değildir. Planlı, gününüzü gününüze katarak çalışmalısınız ve yeni fikirler üretmelisiniz.


data.png


Kodlayın
İstediğiniz sistemler eğer çok farklıysa bedava versiyonunu bulmakta zorlanabilirsiniz. Siz en iyisi sisteminizi kodlayın veya bilgili bir kişiye söyleyin. Sunucunuza renk katarsınız.


plan.png


Önce Plan
Sırasıyla neler yapacağınıza karar verin. Böylece sunucunuzu daha erken ve eksiksiz olarak bitirmiş olursunuz. Eğer düzensiz bir planla başlayıp onunla devam ederseniz, sizin için pek iyi olmayabilir.
Üstteki bir tabloda paylaştığım şeyler sunucunun 3 temel demiridir. Eğer doğru düzgün bir sunucu kurmak istiyorsanız, bu dediklerimi not almanızı öneririm. Aklınızda kalsın ve unutmayın. Diğer rehberlere bakarak nasıl eklenti paketi toplandığını, nasıl Skript kodlandığını, nasıl düzene gireceğini öğrenebilirsiniz. Bu sunucuyu ben değil sizler geliştireceksiniz. Ben sadece size neyin nasıl olacağını falan gösterdim o kadar. Gerisi size bağlı...
 

Ekler

  • yeni_logo.png
    yeni_logo.png
    84,5 KB · Görünt.: 41
Son düzenleyen: Moderatör:

Pinguin

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
115
Elmaslar
92
Puanlar
0
İstediğin kadar iyi paketin olsun , youtuber kankan olmadıkça o sunucu tutmaz.
 

Natrotm

Yay Yok, İskelet Yok
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
320
Elmaslar
159
Puanlar
0
Yer
Mardin

Pinguin

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
115
Elmaslar
92
Puanlar
0

Arda

Konuşmak bedava, bana kodu göster! -Linus Torvalds

Discord:

ArdaK#6888

Katılım
1 Aralık 2018
Mesajlar
1.104
Elmaslar
656
Puanlar
7.075
Yaş
25
Minecraft
JoneX
Kim demiş türkiyede ki sunucular tutmuyor konu başligi bence yanlış önce tutmak ne demektir onu söylenen lazım kimisine göre tutmak +20 online kimisine göre +100 online kimisine göre serverin parasını çıkartmak
 

Burakcan

Web Developer
Emektar

Discord:

matta#7310

Katılım
3 Mayıs 2016
Mesajlar
218
Elmaslar
716
Puanlar
14.520
Minecraft
matta76
Türkiye üzerinde Minecraft platformuna ayrılan zamanın bir çöp olarak görülmesinden kaynaklanıyor HyPixel gibi bir sunucunun bizde olmaması. Gerekli olgunluğa ulaşmış ve cebinde parası olan kişiler bu sektöre yönelmiyor. Kısacası bu yüzden böyle yüksek yerlere gelemedik bu platformda.
 

beeboy07

Yaratık Tuzağı: Çalışıyor

Discord:

beeboy07#1737

Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
687
Elmaslar
659
Puanlar
15.030
Yer
İstanbul
Öyleyse, neden sunucu açmıyorsunuz? ;)
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Türk sunucu piyasını yıllardır hep aynı sunucular yönetiyor. Daha elim ve daha vakim olmak üzere yeni popüler sunucular eklenmiyor. Kısacası oyun ülkemizde eridikçe eriyor. Ayrıca sizin dediğiniz gibi bizim sunucularımızın çoğu özgün olamıyor. Genellikle hazıra konuyorlar. Bu hoş bir durum değil.​
 
S

sooply

Ziyaretçi

Pinguin

Bir Kömür Göründü Kaptanım!
Katılım
29 Ocak 2019
Mesajlar
115
Elmaslar
92
Puanlar
0
Kim demiş türkiyede ki sunucular tutmuyor konu başligi bence yanlış önce tutmak ne demektir onu söylenen lazım kimisine göre tutmak +20 online kimisine göre +100 online kimisine göre serverin parasını çıkartmak
Kimine göre kendinden iyileri görüp kiskanip sunucuya bot atmak , değil mi ? @SedatTR gxzfas
 
Son düzenleme:

Forgean

Her şey güzel olacak..
Emektar

Discord:

Forgean#7305

Katılım
21 Ekim 2018
Mesajlar
217
Elmaslar
240
Puanlar
6.570
Minecraft
Forgean
Konu fikri aslında gayet güzel olmuş.Fakat kimine göre bu fikirler farklı gözükebilir.Eksiklerin ve yanlışların var.Başarılar dilerim.
 
T

ThanatosUltio

Ziyaretçi
Güzellik senden beklendik güzel konular, başarılı bir anlatım olmuş.
 
P

Pyme

Ziyaretçi
2 satır configi türkçeye çeviremeyen cebinde 30 40 lira buldumu hostlardan vdsleri alan herkes sunucu alabiliyor . Sorun ayağa düşmesi. Uğraşan, özgün sistemler üreten ve emek veren sunuculara gelip bide utanmadan reklam yapıyorlar. Neden gelişemiyor : herkes sunucu açmaya özendiği için. Oyuncu olmakla ilgilenen yok. Ya yetkili yada sunucu sahibi olmak istiyorlar.
 

EchTR

echtr of legend

Discord:

EchTR#1848

Katılım
2 Aralık 2016
Mesajlar
845
Elmaslar
629
Puanlar
8.060
Yer
İzmir
İstediğin kadar iyi paketin olsun , youtuber kankan olmadıkça o sunucu tutmaz.
Haklısın artık insanlar keşif yapmak yerine bir şeyleri medyayı takip ederek öğreniyor.
Sürü psikolojisi de denebilir. :(
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı