Sol Reklam
Sağ Reklam

İnceleme Oyunların Geleceğine Yatırım Yapan En Büyük Şirketler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

Silinen üye 87069

Ziyaretçi
3511753-cloud-gaming-promo-03.jpg


Bulut Oyunların Geleceği
Video oyunlarına erişimimiz her zaman değişiyor. Son yıllarda, dijital alımların popülaritesi arttı, çünkü Xbox One X ve PS4 Pro, 1TB sabit disk sunuyor, hareket halindeyken hem indie hem de üçlü A başlıkları üzerinden oynamanın kolay bir yolunu sunmuş oluyor. Şimdi, bir sonraki adım bulut oyunu gibi gözüküyor.

Bazı oyun yayıncıları ve donanım üreticileri, böyle bir hizmetin sunabileceği olasılıkları araştırmak için uzun vadeli stratejilerini çoktan ayarladılar. Bulut oyunları, platform kısıtlamalarını kaldırdığından ötürü daha fazla oyuncunun önüne daha fazla oyun çıkarıyor. Bir oyun bulutta yayınlanıyorsa, konsollara, PC'lere, el bilgisayarlarına veya mobil cihazlara aktarılabilir. Oyunlarda gecikme veya kekemelik olmadan koşmak için güçlü ve sürekli bir bağlantıya ihtiyacınız olduğundan, bulut oyunlarında tek gerçek kısıtlama internet hızıdır.

Aşağıdaki başlıklarda, bulut oyunlarında adım adım ilerleyen en önde gelen şirketlerden bahsediyorum. Bazıları, kendi hizmetlerini diğerlerine kıyasla daha da geliştirmekte, ancak her biri teknolojiyi keşfetmeye ya da en azından, mevcut abonelik platformlarını bulut tabanlı destek içerecek şekilde adapte etmeye ikna olmuş görünüyor.

3511754-ps4-report-card-2.jpg


Sony / PlayStation

Sony, bulut akışı oyunlarına adım atan ilk şirketlerden biri. Sony, 2012 yılında, video oyunlarını kablosuz veya bulut tabanlı bir ağ üzerinden yürütmek için tasarlanan teknolojiyi üreten bir şirket olan Gaikai'yi satın aldı. Sony, PlayStation konsolları için yayın desteği geliştirmek amacıyla bu teknolojiyi kullandı.

Remote Play ile PS3 oyunlarını PSP'nizden veya PS Vita'nızdan ve PS4'ün PS Vitasıyla yayınlayabilirsiniz. Uzaktan Oynama her PS3 başlığında görünmemekte, ancak tüm çevre birimleri kullananlar haricinde tüm PS4 oyunları bu hizmeti destekler.

Ayrıca PlayStation Now, kullanıcıların PS4 veya PS4 oyunlarına belirli bir ücret karşılığında PS4 veya PC'lerine aktararak belirli PS2, PS3 ve PS4 oyunlarına erişmelerini sağlayan bir bulut oyun abonelik hizmeti sağlamaktadır. Eylül 2018’de Sony, PlayStation Now için bir güncelleme yaptı ve yayınladı. Bu, abonelerin PS2 ve PS4 başlıklarını PS4’e indirmelerini sağlayarak, saniyede tavsiye edilen 5 MB’lik internet hızında olmasa bile oyun oynamanıza izin vermekte.

PS4 ayrıca, oyunu kendilerine sahip olmasalar bile, bir PSN arkadaşına oyun aktarabilmenizi sağlayan Share Play'i destekler. Share Play, ayrıca yerel multiplayer destekliyorsa siz ve bir arkadaşınızla aynı oyunu oynamanıza izin verir. Share Play ücretsizdir, ancak hem sizin hem de arkadaşınızın ona erişmek için PlayStation Plus üyesi olmanız gerekir. PlayStation gibi Şimdi, önerilen internet hızı saniyede 5 MB'dir, ancak servis 2 MB ile çalışabilir. Ne yazık ki, sonsuza kadar Share Play'de bir arkadaşınızla oyun oynayamazsınız. Oyununuzu istediğiniz kişi ile istediğiniz kadar aktarabilirsiniz, ancak her Share Play oturumu yalnızca bir saat kadar sürebilir. Oyununuzu aynı anda yalnızca bir kişiye aktarabilirsiniz.

3511755-xboxonereportcard-promo-thumb.jpg


Microsoft / Xbox
Microsoft, Ekim 2018’de Project xCloud’un ortaya çıkmasıyla birlikte bulut oyun partisine resmen katıldı. Hizmet, uzak veri merkezlerindeki donanım aracılığıyla oyunları doğrudan bilgisayarınıza, telefonunuza veya tabletinize aktarabilmenizi sağlıyor.

Henüz canlı olmamasına rağmen, Xbox'ın oyun bulutu başkanı Kareem Choudhry, bu yıl kamuoyu denemelerinin başlayacağını söyledi. Forza Horizon 4'ün ayrıca bir Xbox One denetleyicisine kablosuz olarak bağlanan bir Android mobil aygıtta oynatıldığını gösteren Mart 2019 Inside Xbox canlı yayınında bir Project xCloud demosu gösterildi.

Microsoft ayrıca, geliştiricilerin buluta bağlı oyunları oluşturmasına ve başlatmasına yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış bir platform olan Game Stack'i piyasaya sürdü. Geliştirme seti, Microsoft'un hizmetlerini ve platformlarını Azure ve PlayFab ile birleştirerek, merak uyandıran içerik oluşturuculara DirectX, Mikser, Power BI, Havok, Visual Studio, Windows, Xbox Oyun Stüdyoları, Xbox Live ve Simplygon'a erişim sağlar.

Xbox One'ın henüz bir yayın hizmeti yok, ancak bunu yapmak için yapı taşları mevcut; Xbox patronu Phil Spencer zaten planın konsolun Game Pass için “her cihaza” genişletilebileceğini iddia ediyor. Kasım 2018’de Microsoft’un kazanç çağrısı sırasında CEO Satya Nadella, Game Pass’ı PC’ye getirmekten de bahsetti. Project xCloud sayesinde, Xbox'ın abonelik hizmeti Netflix tarzı bir akış platformu haline gelebilir.

Xbox Game Pass zaten bir aylık ücret karşılığında indirmek için yüzlerce dijital başlık sunuyor. Abonelik için ödeme yaptığınız sürece, hizmet aracılığıyla sunulan oyunlardan herhangi birine erişebilir ve istediğiniz zaman kaldırabilir ve yeniden indirebilirsiniz. Netflix'e benzer şekilde, Game Pass'ın kütüphanesi zaman içinde değişiyor, popüler olmayan başlıklar yenileriyle değiştiriliyor(orijinal Xbox, Xbox 360 ve Xbox One oyunları da dahil).

3511760-nintendo.png


Nintendo

Nintendo, bulut tabanlı oyun akışında büyük adımlar atmadı, ancak şirket zaten teknolojiyi deniyor. Sadece bunu deneyimlemek için Japonya'da yaşanılabilir.


Japonya'da Assassin Creed Odyssey ve Switch Resident Evil 7: Biohazard on Switch'in bulut versiyonunu oynayabilirsiniz. Oyunun sahibi sizsiniz, ancak küçük bir indirme Switch'in SD kartındayken çoğu bulutta saklanıyor. Teorik olarak (henüz denemedim), güçlü bir internet bağlantısı sayesinde, el modunda bile her iki oyunu da sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz. Nintendo, Switch için daha fazla oyunun bu bulut tabanlı tedaviyi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği veya bu hizmetin diğer ülkelere uluslararası olarak yayılıp uzatılmayacağı konusunda hiçbir açıklama yapmadı.

3511761-eastreaminggames.jpg


Electronic Arts
Electronic Arts, bulut akışı oyunlarında değil; Henüz değil. Şirketin şu anki Proje Atlası'ndaki çalışması, muhtemelen bir gün partiye dahil olacağı anlamına geliyor.

Electronic Arts,'nın E3 2018 basın toplantısında, şirket önce yayıncının oyun kütüphanesini buluta getirmek için tasarlanan daha sonra adlandırılmamış projesini sergiledi. Electronic Arts, oyun etkinliği sırasında bir demo yaptı ve CEO Andrew Wilson, yeni teknolojinin, istediğiniz herhangi bir cihazda Electronic Arts oyunlarından herhangi birini oynamanıza izin vereceğini söyledi.

Ekim 2018'de, bir blog yazısında, Electronic Arts baş teknoloji sorumlusu Ken Moss, 1.000 çalışanının Project Atlas üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı. Moss, “Bu, geleceğin ölçeklenebilir, sosyal ve büyük ölçekli deneyimlerini inşa edebilen tamamen entegre bir platform olacak” dedi. “Geçmişte bulut barındırma, çöpçatanlık, pazar yeri, veri, AI, başarılar ve sosyal gibi özellikler motordaki geliştirme araçlarından ayrıyken, Project Atlas platformu tüm bu hizmetleri yerel olarak uygulayabilecek. "

Bu duyurudan bu yana, Electronic Arts Proje Atlası hakkında oldukça sessiz kaldı. Bununla birlikte, Moss projenin "halen devam ettiğini" onayladı, bu yüzden gelecek yıl içinde muhtemelen daha fazla ayrıntı ortaya çıkacak.

3511829-screen+shot+2019-03-16+at+1.05.20+am.png

Verizon

The Verge'e göre Verizon, oyunlar için bir bulut akış servisinin kendi varyasyonunu test ediyor. Verizon Gaming olarak adlandırılan hizmet, bir Nvidia Kalkanı uygulamasına indirilir ve buluttan tasarruf edilen oyun koleksiyonunuzu PC'nize veya mobil cihazınıza aktarabilir.

Ancak Verizon, böyle bir hizmetin varlığını doğrulamamıştır. Hizmetin alfa sürümü için sözde test yapanlar, Ocak 2019’da, Verizon Gaming’in şu anda oyun içi ilerlemenizi kaydetmenize izin vermediğini ve oyun oynarken geciktiğini söyledi. Verizon Gaming mevcutsa, büyük olasılıkla hala çok erken bir gelişim aşamasında. Testin ekran görüntüleri, God of War gibi PS4 ayrıcalıkları ve Red Dead Redemption 2 gibi konsolu oyunlar dahil olmak üzere çok çeşitli desteklenen başlıkları gösteriyor.


3511830-google-project-stream-game-streaming-2019.jpg.optimal.jpg


Google

Google, oyunlar için bulut tabanlı akış hizmeti için beta testini zaten yapmıştı. Proje Akışı, herhangi bir oyunu Google Chrome tarayıcısı üzerinden bilgisayarınıza akıtmak için tasarlanmıştır. Burada listelenen diğer servislerden çok daha güçlü bir bağlantı gerektirir (Google saniyede 25 MB internet hızı önerir) ancak oldukça iyi çalışır.

Project Stream'in halka açık beta testi sırasında Assassin Creed Odyssey'i oynandı ve oyun oldukça pürüzsüz oldu. Algılanan herhangi bir giriş gecikmesi yoktu ve gözle görülür bir sıkıştırma olmasına rağmen, görüntü kalitesi hala oldukça yüksekti. Project Stream zaten oynanabilir durumda görünüyor, bu nedenle bu yıl hizmetle ilgili daha fazla ayrıntı duyduğumuzda şaşırmayacağız.


3511831-geforce-now.jpg


Nvidia

Hizmeti hala beta olsa bile, Nvidia, Ekim 2015'ten bu yana oyun bulutu akışında bulunuyor. Geforce Now, tümü PC'nize aktarılabilecek yüzlerce oyun kütüphanesine erişim sunuyor.


Nvidia, 1080p'de 60fps'de oyun oynamak için saniyede 50 MB internet bağlantısı önermektedir, ancak saniyede 10 MB, 720p'de 30fps'de oynamakda mümkündür. Geforce Now'ın resmi olarak ne zaman başlayacağını duyurun bir açıklama yapılmadı, ancak Nvidia yıllarca hizmeti sürekli olarak güncelledi -Twitch stream desteği ve oyun içi sesli sohbet gibi ek özellikler ekledi.

3511832-amazon.jpg


Amazon

Amazon'un yaklaşmakta olan video oyunu akış hizmeti hakkında hiçbir şey yapılmadığı bilinen bir şey olduğu ve Bilgi'ye göre 2020'den önce başlatılması pek mümkün değil.

Amazon Twitch'in sahibidir. Kuşkusuz Twitch, bulut oyunuyla aynı değildir, ancak PC'nizde, konsolunuzda veya mobil cihazınızda İnternet bağlantısı üzerinden oynanamayacağınız tüm video oyununu izlemenize izin vererek bir tür oyun akışı sunar. Twitch'in bulut tabanlı yeni bir oyun platformunun temelini atma potansiyeli mevcuttur.


3511833-shadow.jpg


Diğer Öne Çıkanlar
Arkasında büyük isimler taşmasalar da, bulut akışı üzerinden oyun oynamada kayda değer adımlar atan başka birkaç şirket var. Neyin altında olduklarını detaylıca anlattık.

Blade, bulut akış uygulamasını barındıran donanım makineleri olan Shadow Box ile hizmetini genişletiyor. Daha uygun olanı, Shadow'un uygulamayı çalıştırabilecek herhangi bir cihazda da kullanılabilmesidir (Windows 7, 8.1, 10, macOS, Android ve iOS). Bununla birlikte, Shadow'un aylık aboneliğini ödemenin, oyun kalibreli bir Windows 10 PC'yi herhangi bir yerde yayınlamanıza izin veriyor. Shadow Ghost adlı en yeni Shadow Box, bugüne kadar yaşadığımız en iyi bulut tabanlı oyun akışı deneyimi değil, ancak Google'da dolaşan incelemelerde belirtildiği üzere, "oyunun nereye gidebileceğini ve oyun donanımının bu geleceğe nerede sığabileceğini gösteriyor ."

Parsec ayrıca cihazınıza, özellikle de PC'nize oyun akışı sağlıyor. Bununla birlikte, Twitch gibi, oyun deneyimini başka biriyle paylaşmanın bir yolu olarak moreso tasarlandı. Parsec aracılığıyla, daha sonra bilgisayarınızda izleyebileceğiniz birçok diğer oyuncuların akışına erişim sağlayabilirsiniz. Yayın sahipleri ayrıca yayın sırasında izleyicileri oyuna katılmaya davet edebilir veya istediği zaman oyunun kontrolünü başka bir kişiye devredebilir. Parsec ile, siz ve arkadaşlarınız (veya yabancılar) kilometrelerce uzakta olduğunuzda bile aynı oyunu oynayabilirsiniz.
keiayraç.png
 
S

sooply

Ziyaretçi
Konuyu 10 dakikadır okuyorum. Gerçekten güzel yazmışsın. Kalemine sağlık.
 

Alpho320

powered by Fabulous.

Discord:

Alpho320#9202

Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
1.396
Elmaslar
1.285
Puanlar
17.175
Yer
Istanbul
Minecraft
Alpho320
3511753-cloud-gaming-promo-03.jpg


Bulut Oyunların Geleceği
Video oyunlarına erişimimiz her zaman değişiyor. Son yıllarda, dijital alımların popülaritesi arttı, çünkü Xbox One X ve PS4 Pro, 1TB sabit disk sunuyor, hareket halindeyken hem indie hem de üçlü A başlıkları üzerinden oynamanın kolay bir yolunu sunmuş oluyor. Şimdi, bir sonraki adım bulut oyunu gibi gözüküyor.

Bazı oyun yayıncıları ve donanım üreticileri, böyle bir hizmetin sunabileceği olasılıkları araştırmak için uzun vadeli stratejilerini çoktan ayarladılar. Bulut oyunları, platform kısıtlamalarını kaldırdığından ötürü daha fazla oyuncunun önüne daha fazla oyun çıkarıyor. Bir oyun bulutta yayınlanıyorsa, konsollara, PC'lere, el bilgisayarlarına veya mobil cihazlara aktarılabilir. Oyunlarda gecikme veya kekemelik olmadan koşmak için güçlü ve sürekli bir bağlantıya ihtiyacınız olduğundan, bulut oyunlarında tek gerçek kısıtlama internet hızıdır.

Aşağıdaki başlıklarda, bulut oyunlarında adım adım ilerleyen en önde gelen şirketlerden bahsediyorum. Bazıları, kendi hizmetlerini diğerlerine kıyasla daha da geliştirmekte, ancak her biri teknolojiyi keşfetmeye ya da en azından, mevcut abonelik platformlarını bulut tabanlı destek içerecek şekilde adapte etmeye ikna olmuş görünüyor.

3511754-ps4-report-card-2.jpg


Sony / PlayStation

Sony, bulut akışı oyunlarına adım atan ilk şirketlerden biri. Sony, 2012 yılında, video oyunlarını kablosuz veya bulut tabanlı bir ağ üzerinden yürütmek için tasarlanan teknolojiyi üreten bir şirket olan Gaikai'yi satın aldı. Sony, PlayStation konsolları için yayın desteği geliştirmek amacıyla bu teknolojiyi kullandı.

Remote Play ile PS3 oyunlarını PSP'nizden veya PS Vita'nızdan ve PS4'ün PS Vitasıyla yayınlayabilirsiniz. Uzaktan Oynama her PS3 başlığında görünmemekte, ancak tüm çevre birimleri kullananlar haricinde tüm PS4 oyunları bu hizmeti destekler.

Ayrıca PlayStation Now, kullanıcıların PS4 veya PS4 oyunlarına belirli bir ücret karşılığında PS4 veya PC'lerine aktararak belirli PS2, PS3 ve PS4 oyunlarına erişmelerini sağlayan bir bulut oyun abonelik hizmeti sağlamaktadır. Eylül 2018’de Sony, PlayStation Now için bir güncelleme yaptı ve yayınladı. Bu, abonelerin PS2 ve PS4 başlıklarını PS4’e indirmelerini sağlayarak, saniyede tavsiye edilen 5 MB’lik internet hızında olmasa bile oyun oynamanıza izin vermekte.

PS4 ayrıca, oyunu kendilerine sahip olmasalar bile, bir PSN arkadaşına oyun aktarabilmenizi sağlayan Share Play'i destekler. Share Play, ayrıca yerel multiplayer destekliyorsa siz ve bir arkadaşınızla aynı oyunu oynamanıza izin verir. Share Play ücretsizdir, ancak hem sizin hem de arkadaşınızın ona erişmek için PlayStation Plus üyesi olmanız gerekir. PlayStation gibi Şimdi, önerilen internet hızı saniyede 5 MB'dir, ancak servis 2 MB ile çalışabilir. Ne yazık ki, sonsuza kadar Share Play'de bir arkadaşınızla oyun oynayamazsınız. Oyununuzu istediğiniz kişi ile istediğiniz kadar aktarabilirsiniz, ancak her Share Play oturumu yalnızca bir saat kadar sürebilir. Oyununuzu aynı anda yalnızca bir kişiye aktarabilirsiniz.

3511755-xboxonereportcard-promo-thumb.jpg


Microsoft / Xbox
Microsoft, Ekim 2018’de Project xCloud’un ortaya çıkmasıyla birlikte bulut oyun partisine resmen katıldı. Hizmet, uzak veri merkezlerindeki donanım aracılığıyla oyunları doğrudan bilgisayarınıza, telefonunuza veya tabletinize aktarabilmenizi sağlıyor.

Henüz canlı olmamasına rağmen, Xbox'ın oyun bulutu başkanı Kareem Choudhry, bu yıl kamuoyu denemelerinin başlayacağını söyledi. Forza Horizon 4'ün ayrıca bir Xbox One denetleyicisine kablosuz olarak bağlanan bir Android mobil aygıtta oynatıldığını gösteren Mart 2019 Inside Xbox canlı yayınında bir Project xCloud demosu gösterildi.

Microsoft ayrıca, geliştiricilerin buluta bağlı oyunları oluşturmasına ve başlatmasına yardımcı olmak için özel olarak tasarlanmış bir platform olan Game Stack'i piyasaya sürdü. Geliştirme seti, Microsoft'un hizmetlerini ve platformlarını Azure ve PlayFab ile birleştirerek, merak uyandıran içerik oluşturuculara DirectX, Mikser, Power BI, Havok, Visual Studio, Windows, Xbox Oyun Stüdyoları, Xbox Live ve Simplygon'a erişim sağlar.

Xbox One'ın henüz bir yayın hizmeti yok, ancak bunu yapmak için yapı taşları mevcut; Xbox patronu Phil Spencer zaten planın konsolun Game Pass için “her cihaza” genişletilebileceğini iddia ediyor. Kasım 2018’de Microsoft’un kazanç çağrısı sırasında CEO Satya Nadella, Game Pass’ı PC’ye getirmekten de bahsetti. Project xCloud sayesinde, Xbox'ın abonelik hizmeti Netflix tarzı bir akış platformu haline gelebilir.

Xbox Game Pass zaten bir aylık ücret karşılığında indirmek için yüzlerce dijital başlık sunuyor. Abonelik için ödeme yaptığınız sürece, hizmet aracılığıyla sunulan oyunlardan herhangi birine erişebilir ve istediğiniz zaman kaldırabilir ve yeniden indirebilirsiniz. Netflix'e benzer şekilde, Game Pass'ın kütüphanesi zaman içinde değişiyor, popüler olmayan başlıklar yenileriyle değiştiriliyor(orijinal Xbox, Xbox 360 ve Xbox One oyunları da dahil).

3511760-nintendo.png


Nintendo

Nintendo, bulut tabanlı oyun akışında büyük adımlar atmadı, ancak şirket zaten teknolojiyi deniyor. Sadece bunu deneyimlemek için Japonya'da yaşanılabilir.

Japonya'da Assassin Creed Odyssey ve Switch Resident Evil 7: Biohazard on Switch'in bulut versiyonunu oynayabilirsiniz. Oyunun sahibi sizsiniz, ancak küçük bir indirme Switch'in SD kartındayken çoğu bulutta saklanıyor. Teorik olarak (henüz denemedim), güçlü bir internet bağlantısı sayesinde, el modunda bile her iki oyunu da sorunsuz bir şekilde oynayabilirsiniz. Nintendo, Switch için daha fazla oyunun bu bulut tabanlı tedaviyi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceği veya bu hizmetin diğer ülkelere uluslararası olarak yayılıp uzatılmayacağı konusunda hiçbir açıklama yapmadı.

3511761-eastreaminggames.jpg


Electronic Arts
Electronic Arts, bulut akışı oyunlarında değil; Henüz değil. Şirketin şu anki Proje Atlası'ndaki çalışması, muhtemelen bir gün partiye dahil olacağı anlamına geliyor.

Electronic Arts,'nın E3 2018 basın toplantısında, şirket önce yayıncının oyun kütüphanesini buluta getirmek için tasarlanan daha sonra adlandırılmamış projesini sergiledi. Electronic Arts, oyun etkinliği sırasında bir demo yaptı ve CEO Andrew Wilson, yeni teknolojinin, istediğiniz herhangi bir cihazda Electronic Arts oyunlarından herhangi birini oynamanıza izin vereceğini söyledi.

Ekim 2018'de, bir blog yazısında, Electronic Arts baş teknoloji sorumlusu Ken Moss, 1.000 çalışanının Project Atlas üzerinde çalışmaya başladığını açıkladı. Moss, “Bu, geleceğin ölçeklenebilir, sosyal ve büyük ölçekli deneyimlerini inşa edebilen tamamen entegre bir platform olacak” dedi. “Geçmişte bulut barındırma, çöpçatanlık, pazar yeri, veri, AI, başarılar ve sosyal gibi özellikler motordaki geliştirme araçlarından ayrıyken, Project Atlas platformu tüm bu hizmetleri yerel olarak uygulayabilecek. "

Bu duyurudan bu yana, Electronic Arts Proje Atlası hakkında oldukça sessiz kaldı. Bununla birlikte, Moss projenin "halen devam ettiğini" onayladı, bu yüzden gelecek yıl içinde muhtemelen daha fazla ayrıntı ortaya çıkacak.

3511829-screen+shot+2019-03-16+at+1.05.20+am.png

Verizon

The Verge'e göre Verizon, oyunlar için bir bulut akış servisinin kendi varyasyonunu test ediyor. Verizon Gaming olarak adlandırılan hizmet, bir Nvidia Kalkanı uygulamasına indirilir ve buluttan tasarruf edilen oyun koleksiyonunuzu PC'nize veya mobil cihazınıza aktarabilir.

Ancak Verizon, böyle bir hizmetin varlığını doğrulamamıştır. Hizmetin alfa sürümü için sözde test yapanlar, Ocak 2019’da, Verizon Gaming’in şu anda oyun içi ilerlemenizi kaydetmenize izin vermediğini ve oyun oynarken geciktiğini söyledi. Verizon Gaming mevcutsa, büyük olasılıkla hala çok erken bir gelişim aşamasında. Testin ekran görüntüleri, God of War gibi PS4 ayrıcalıkları ve Red Dead Redemption 2 gibi konsolu oyunlar dahil olmak üzere çok çeşitli desteklenen başlıkları gösteriyor.

3511830-google-project-stream-game-streaming-2019.jpg.optimal.jpg


Google

Google, oyunlar için bulut tabanlı akış hizmeti için beta testini zaten yapmıştı. Proje Akışı, herhangi bir oyunu Google Chrome tarayıcısı üzerinden bilgisayarınıza akıtmak için tasarlanmıştır. Burada listelenen diğer servislerden çok daha güçlü bir bağlantı gerektirir (Google saniyede 25 MB internet hızı önerir) ancak oldukça iyi çalışır.

Project Stream'in halka açık beta testi sırasında Assassin Creed Odyssey'i oynandı ve oyun oldukça pürüzsüz oldu. Algılanan herhangi bir giriş gecikmesi yoktu ve gözle görülür bir sıkıştırma olmasına rağmen, görüntü kalitesi hala oldukça yüksekti. Project Stream zaten oynanabilir durumda görünüyor, bu nedenle bu yıl hizmetle ilgili daha fazla ayrıntı duyduğumuzda şaşırmayacağız.

3511831-geforce-now.jpg


Nvidia

Hizmeti hala beta olsa bile, Nvidia, Ekim 2015'ten bu yana oyun bulutu akışında bulunuyor. Geforce Now, tümü PC'nize aktarılabilecek yüzlerce oyun kütüphanesine erişim sunuyor.

Nvidia, 1080p'de 60fps'de oyun oynamak için saniyede 50 MB internet bağlantısı önermektedir, ancak saniyede 10 MB, 720p'de 30fps'de oynamakda mümkündür. Geforce Now'ın resmi olarak ne zaman başlayacağını duyurun bir açıklama yapılmadı, ancak Nvidia yıllarca hizmeti sürekli olarak güncelledi -Twitch stream desteği ve oyun içi sesli sohbet gibi ek özellikler ekledi.

3511832-amazon.jpg


Amazon

Amazon'un yaklaşmakta olan video oyunu akış hizmeti hakkında hiçbir şey yapılmadığı bilinen bir şey olduğu ve Bilgi'ye göre 2020'den önce başlatılması pek mümkün değil.

Amazon Twitch'in sahibidir. Kuşkusuz Twitch, bulut oyunuyla aynı değildir, ancak PC'nizde, konsolunuzda veya mobil cihazınızda İnternet bağlantısı üzerinden oynanamayacağınız tüm video oyununu izlemenize izin vererek bir tür oyun akışı sunar. Twitch'in bulut tabanlı yeni bir oyun platformunun temelini atma potansiyeli mevcuttur.

3511833-shadow.jpg


Diğer Öne Çıkanlar
Arkasında büyük isimler taşmasalar da, bulut akışı üzerinden oyun oynamada kayda değer adımlar atan başka birkaç şirket var. Neyin altında olduklarını detaylıca anlattık.

Blade, bulut akış uygulamasını barındıran donanım makineleri olan Shadow Box ile hizmetini genişletiyor. Daha uygun olanı, Shadow'un uygulamayı çalıştırabilecek herhangi bir cihazda da kullanılabilmesidir (Windows 7, 8.1, 10, macOS, Android ve iOS). Bununla birlikte, Shadow'un aylık aboneliğini ödemenin, oyun kalibreli bir Windows 10 PC'yi herhangi bir yerde yayınlamanıza izin veriyor. Shadow Ghost adlı en yeni Shadow Box, bugüne kadar yaşadığımız en iyi bulut tabanlı oyun akışı deneyimi değil, ancak Google'da dolaşan incelemelerde belirtildiği üzere, "oyunun nereye gidebileceğini ve oyun donanımının bu geleceğe nerede sığabileceğini gösteriyor ."

Parsec ayrıca cihazınıza, özellikle de PC'nize oyun akışı sağlıyor. Bununla birlikte, Twitch gibi, oyun deneyimini başka biriyle paylaşmanın bir yolu olarak moreso tasarlandı. Parsec aracılığıyla, daha sonra bilgisayarınızda izleyebileceğiniz birçok diğer oyuncuların akışına erişim sağlayabilirsiniz. Yayın sahipleri ayrıca yayın sırasında izleyicileri oyuna katılmaya davet edebilir veya istediği zaman oyunun kontrolünü başka bir kişiye devredebilir. Parsec ile, siz ve arkadaşlarınız (veya yabancılar) kilometrelerce uzakta olduğunuzda bile aynı oyunu oynayabilirsiniz.
Eki Görüntüle 65109
Oku oku bitmeyen bir konu. Cidden çok güzel. Bir Kei klasiği :<3:.
 
S

Silinen üye 79251

Ziyaretçi

Bu listede olan Xbox gerçekten hakkını veriyor. Adamların yaptığı ve çıkarmasına destek olduğu oyunları sayamayacağım.
 

Natrotm

Yay Yok, İskelet Yok
Katılım
17 Şubat 2019
Mesajlar
320
Elmaslar
159
Puanlar
0
Yer
Mardin
Çok başarılı bir konu güzel yazmışsın.
 

Batuhan Yenidogan

oyna.zeromc.net
Site Sahibi

Discord:

Batuhan Yenidogan#6666

Katılım
25 Haziran 2016
Mesajlar
666
Elmaslar
1.665
Puanlar
16.545
Yer
Ankara
Akııp giden ve uzun olmasına rağmen nasıl bittiğini anlamadığım bir konu gelmiş. Çok beğendim
 

EchTR

echtr of legend

Discord:

EchTR#1848

Katılım
2 Aralık 2016
Mesajlar
845
Elmaslar
630
Puanlar
8.060
Yer
İzmir
Son düzenleme:

I'm ~ OdiN

play.asteria.network

Discord:

Odin#0538

Katılım
26 Nisan 2015
Mesajlar
10
Elmaslar
7
Puanlar
13.260
Yaş
23
Çok başarılı bir konu olmuş konularınızın devamını sabırsızlıkla bekliyorum.
 

Javelin

Birisi mi Spawnlandı?

Discord:

Javelin#0178

Katılım
17 Mart 2019
Mesajlar
3
Elmaslar
3
Puanlar
0
Yaş
23
Yer
İstanbul, Türkiye
Minecraft
ItsJavelin
Bulut sistemi bazı markalar tarafından denenen bir sistem. Çoğu marka da hâlâ bu sistemi geliştiriyor. Ancak ne kadar başarılı olacağı oldukça tartışmalı bir konu. Zira gecikme kavramı burada devreye giriyor ki bu sistem başarısız olursa özellikle gecikmelerden dolayı başarısız olacaktır düşüncesindeyim. Ayrıca o kadar çok marka bu bulut sistemine yatırım yaptı ve sistem geliştiriyor ki, benim şahsen en büyük korkum: markaların kendi bulut sistemlerini tercih etmemiz için özelleştirme yapma girişimlerinde bulunacak olmaları. Bu işler kuru kuruya gitmez. Electronic Arts, kendi oyunlarını sadece kendi bulut sisteminde oynamamıza izin verir, Sony, kendi oyunlarını kendi bulut sisteminde, Xbox, kendi oyunlarını bulut sisteminde vs. bu uzar da gider.

Bulut sistemine kıyasla, oyun gündemindeki bir diğer önemli konu yapay zeka. Çoğu oyun firması yapay zekaya yatırım yapmaya başladı hafiften. Çünkü çoğu, asıl olayın yapay zekada olacağını görüyor. Neden diyecek olursanız, insanların birçok olayı, senaryoyu vb. şeyleri hem iyi bir şekilde düşünmeleri hem de bunu iyi bir şekilde oyuna, sanal ortama vs. aktarmaları gerekir. Ancak bunu yapay zekaya öğretirsek o kendi yapamaz mı bunları? Hem de binlercesini... Yapabilir, yapabilecek, bir gün.

Sözün özü: Oyun gündeminde şu sıralar bulut sistemi ve yapay zekalar oldukça popüler. Neler olacak, neler değişecek oyun sektöründe ve oyuncu alışkanlıkları nasıl şekillenecek göreceğiz. Oyun sektörüne yakın biri olarak iyi veya kötü, bu değişimi görebilecek olmanın gururunu yaşıyorum...
 

MisterArda

Skripter-Pluginer!
Katılım
20 Kasım 2017
Mesajlar
255
Elmaslar
153
Puanlar
6.820
Yer
California
Güzel ve başarılı konu. Nintendo'nun bende çok çok eski bir konsolu var içinde Fifa 2007 var düşün. Hatta resmini bile atabilirim, bu arada başarılar.
 

Iceberg

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi

Discord:

Iceberg

Katılım
7 Haziran 2019
Mesajlar
11
Elmaslar
3
Puanlar
0
Yaş
24
Minecraft
Iceberg
google stadia da çıkıyor şimdi paraya para demicekler
 

TheFlaxed01

Play.TriaNetwork.Tk

Discord:

TheFlaxed#1433

Katılım
18 Temmuz 2019
Mesajlar
73
Elmaslar
16
Puanlar
0
Yaş
23
Minecraft
TheFlaxed
Güzel ve bilgilendirici bir konu eline sağlık.
 

CrownTR

Birisi mi Spawnlandı?

Discord:

Crown@1866

Katılım
26 Temmuz 2019
Mesajlar
7
Elmaslar
6
Puanlar
890
Yaş
19
Bilgilendirici bir konu elinize sağlık
 

Özcan Yeleyen

Somon Balığı Selam Vermeye Geldi

Discord:

! Özcan [17]

Katılım
10 Ağustos 2019
Mesajlar
22
Elmaslar
9
Puanlar
2.000
Yaş
21
Minecraft
OzcanY
güzel konu bilgi bol sevdim
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı