Sol Reklam

Rehber Minecraft'ta Mızrak İle Neler Yapılabilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
S

sooply

Ziyaretçi
yeni_logo.png


mızrak.png


Minecraft Türkiye - Minecraft'ta Mızrak İle Neler Yapılabilir?
Gelin hep birlikte mızrak ile balık tutmaya gidelim!
Merhaba sevgili Minecraft Türkiye ailesi, bugünkü konumuz şu 3 dişli mızrak ile ilgili olacak. Evet aslında 1.13 versiyonu çıkalı çok olmadı ama amacını bilmeyen çok oyuncu var. Bu konuda hem eğleneceğiz, hem de hayatta kalmanın püf noktalarını öğreneceğiz. Tek yapmanız gereken, aşağı inip konuyu okumak olacaktır. Hepinize iyi okumalar dilerim, konu sonunda görüşürüz!

mızrak-nasıl-bulunur.png


Mızrak Nasıl Bulunur?

Çalışma masası ile diğer malzemelerle yapılmaz. Anca denizin altında bulunabilir. Yani denizin altını didik didik edeceksiniz. Denizde boğulmuş olan iskeletlerde bulunuyor. Onları öldürerek alabilirsiniz. En kolayını sorarsanız, denizdeki hazine sandıklarından almak olacaktır. Düşme ihtimali çok düşük. Eğer o boğulmuş iskeletleri bulduğunuzda % 8,5 düşürme şansına sahip olacaksınız. Yani bu yaklaşık olarak 100 vuruştan 8'inden düşmesi anlamına geliyor.

Aynı elitra gibi, yapılmıyor, sadece bulunuyor. Bulunması elitradan kolay olsa da, gerçekten uğraştırıyor. Ama böyle olması daha iyi olmuş. Çünkü çalışma masası ile yapacak olursak, kesinlikle değerli eşyalardan olacaktı. Mesela mızrak için, elmas, demir ve tahta gerekecekti. Elması bulmak ayrı bir dert. Böyle olması daha iyi olmuş. O mızrağı bulduktan aldıktan sonra, aşağıdaki her şeyi yapabilirsiniz!


kuma-saplanan-mızrak.png


Boş Zamanlarınızda Kuma Saplayabilirsiniz!

Boş bulduğum zamanlarda, elime mızrağı alıp sahile doğru fırlatıyorum. Kuma saplanması nedense beni rahatlatıyor. Ne kadar gereksiz bir iş olsa da, yapmaya değer. Hem sahil kenarında olduğunuzdan dolayı, denizden o mızrağı çıkardığınız zaman ilk işiniz kuma saplamak olsun. Gerçekten hoş bir görüntü ortaya çıkıyor. Siz de deneyin! 3 dişi de saplanacak, almak için çırpınacaksınız.

mızrak-ne-kadar-yükseğe-gider.png

Mızrak İle Yarışmalar

Riptide III ile büyülü bir mızrağın ne kadar yükseğe gittiğini biliyor musunuz? İşte aynen yukarıdaki resim gibi. Bir köyden/kasabadan fırlatılmış Riptide III ile büyülü bir mızrağın ne kadar yükseğe gittiğini görüyorsunuz. Mızraklar güçlü, bir de büyülü olunca ayrı bir güçlü oluyor. Harika yarışmalar yapabilirsiniz! Arkadaşlarınız ile eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz!

Buraya tıkla ve Riptide III ile büyülü mızrağın sesini duy!

rastgele-fırlatmaca.jpg

Mızrak İle Rastgele Fırlatmaca!

Değişik bir şey aslında. Alın örsü yanınıza, büyüleyin mızrağı, istediğiniz yerlere fırlatın! Hatta bir kere sunucu açmıştık arkadaşlarla eğlencesi çıksın diye, böyle bir şey yapmıştık. Bumerang gibi geri dönmesini bekliyorduk ama gelmemişti. Gidecektik, alacaktık, geri gelip tekrar fırlatacaktık. Bu biraz bizi yormuştu. Olsun, yine de eğlenmiştik. Siz de arkadaşlarınızla deneyin, eğleneceksiniz!

hayvan-avlayabilirsiniz.jpg


Hayvan Avlayabilirsiniz!

Burası size kalmış bir şey, ister avla, ister avlama. Ama gerçekten çok işinize yarıyor. Artık Creeper'ların korkulu rüyası olduk. Uzaktan saldırabiliyoruz çünkü. Creeper ise uzaktan bize asla vuramaz. Yani artık Creeper'lardan korkmak yok!
Büyüleyin ve avlayın derim. Daha çok işinize yarayacaktır. Emin olun.


Aslında bazı yaratıklara uzaktan vurmak pek işimize yaramaz. Bize uzaktan ateş eden yaratıklara vurmamıza gerek yok. Saklanın ve bekleyin. Yay ve ok alın. Onlarla vurun. Tabii ki uçan yaratıklara oklar hiç bir şey yapamayacak. Tutturması zor, ayrıca pek de canları gitmiyor. Mızrak ise üç dişli ve baya bir can alıyor. Tavsiyem ise mızrak!

balık-avlamak.png


Hadi Gençler Sahile Gidiyoruz!

Minecraft'ta eski sürümlerde balık avlamak çok zordu. 1.13 ile denize bir güncelleme gelince, harika oldu. Artık hedefiniz balık olsun. Zaten balık mızrağa değdi mi ölüyor. Hem kullanışlı, hem de işimizi kolaylaştıran bu alette en çok balık tutmak yararımıza. Gerçekten çok işime yarıyor. Denize işiniz düştüğü zaman, hemen bunu deneyin!

Balıkların ölüsünün su yüzeyine çıkması da ayrı bir güzel. Gidip denize dalıp almakla uğraşmıyorsun. Sadece vurup su yüzeyinden ölüsünü alman yeterli olacaktır. Minecraft'ın deniz güncellemesi beni gerçekten hayran bıraktı. Böyle bir şeyin gelmesi hiç beklenmiyordu.

sesler.jpg


Mızrağın Çıkardığı Sesleri Dinle!

Evet, bu kısım biraz tuhafınıza gidebilir. Çünkü sesler çok tuhaf. Dinlemek size kalmış bir eylem. Linklerini aşağıda verdim. .minecraft klasöründe bulabilirsiniz, ama uğraşmaktansa buradan vereyim. Hem dinlersiniz, hem indirirsiniz.

Atmak sesi için yazının üstüne tıkla!
Delmek sesi için yazının üstüne tıkla!
Zemin etkisi sesi için yazının üstüne tıkla!
Bağlılık sesi için yazının üstüne tıkla!
Kanalcılık sesi için yazının üstüne tıkla!
Riptide I sesi için yazının üstüne tıkla!
Riptide II sesi için yazının üstüne tıkla!

son.jpg


Konumuzun sonuna gelmiş bulunmaktayız Minecraft Türkiye ailesi, mızrak ile neler yaptığınızı yorumlarda belirtirseniz mutlu olurum! Diğer konumuzda görüşmek dileğiyle, esen kalın...
 

Ekler

  • mızrak-ne-kadar-yükseğe-gider.png
    mızrak-ne-kadar-yükseğe-gider.png
    655,3 KB · Görünt.: 286

Volume

Skripter & BackEnd Coder
Katılım
14 Ağustos 2018
Mesajlar
225
Elmaslar
75
Puanlar
8.975
Yaş
30
Minecraft
VolumeGG
Yararlı Konu ! Beğendim :D
 

admiraldus

DEVASTATE

Discord:

admiraldus#6660

Katılım
12 Nisan 2018
Mesajlar
973
Elmaslar
1.686
Puanlar
0
Yaş
23
Yer
İstanbul, Türkiye
Minecraft
admiralduski
S

sooply

Ziyaretçi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı