Sol Reklam

beeboy07

Yaratık Tuzağı: Çalışıyor

Discord:

beeboy07#1737

Katılım
4 Temmuz 2016
Mesajlar
687
Elmaslar
659
Puanlar
15.030
Yer
İstanbul

Vazonun İçinde Bir Gemi???
O gemi oraya nasıl girmiş?

Merhaba
Biliyorsunuz ki küp mimarisini en iyi yaşadığımız oyunlardan birisi Minecraft. Göründüğü gibi her şey bloklardan oluşuyor, bundan mütevellit mimarlar bu oyunda çılgınca blok koymaya doyamıyorlar. Fakat bu konuda siz; hayal gücünü şahane kullanmış Jason Yu'nun yapısını göreceksiniz ve büyük olasılıkla "Bu ne ya?" deyip kalacaksınız.

Yapıdan bahsedecek olursak bu bir vazo, evet. "Nasıl ya?" bakışıyla gemiyi cımbızla içeri soktuğunu sananlar... peynir ekmek satmıyoruz, blok koyuyoruz blok. Peki bu vazonun içine gemi koymayı kim akıl etmiş? İnsan niye cam şişenin içine maket gemi koymaya çalışır ki? Aslında bu sanat en az 18. yüzyıla kadar uzanmaktadır, yani o zamandaki işsizler (!) -sanat aşıkları- 300 yıl boyunca şişenin içine gemi yerleştirmişlerdir. Gayet şık ve havalı gözüküyor, cımbızla oynarken büyük bir sabır gerektiriyor. Jason bu projesinde şişeyi (maketi) yapmak için cımbız kullanmıyordu, "Vazoyu yapmaya ilk başladığımda, ne oluşturacağımı hiç bilmiyordum." diyordu.

Vazo ilk başta bir denemeydi, Jason yapıları döndürmek için "deforme" komutunu kullanıyordu. "Komutu test etmek için, ilk önce tamamen dik bir vazo yaptım." daha sonra da görüntülerde görülen açıya döndürdüğünü söylüyordu.


vazonun-icinde-bir-gemi.jpeg


Jason: "Bu adımda, vazodan akan gülleri eklersem çok güzel olacağını düşünüyordum." Güllerin akacağı suyu hazırlamaya başlamıştı, inşa ederken beyaz ve açık mavi cam kullandı. Bu geminin çiçeklerden çok daha havalı olacağını şimdiden fark etti.

"Gemi inşa etme konusunda çok az tecrübem var.” diye itiraf etmişti, "bu yüzden çok fazla referans ve görüntü kullanmak zorunda kaldım. Gemiyi vazoya sığacak kadar küçültmek istedim, ancak vazonun boylamına sığmayacak kadar büyüktü. Geminin ne kadar büyük olacağına karar verdikten sonra geri kalan işler kolaydı.", "Gemiyi inşa etmek ve vazoya yapıştırmak zorunda kaldım. Birkaç son düzenlemeden sonra, yapı tamamlandı." şeklinde buyuruyordu.


vazonun-icinde-bir-gemi-2.jpeg

Jason inşa ederken ayrıntıya kaçıyor. Her küçük şey hakkında endişeleniyordu: “Dalgalar ne kadar büyük olmalı? Su fazla veya az mı olmalı mı? Vazelin şeklini en iyi şekilde vurgulamak için geminin kaç tane direği olmalı? ”Ayrıca, bir açıdan yapıyı eklemenin ne kadar zor olduğu düşüncesi de vardı. Çoğu Minecraft yapıları sağlam, düz yüzeylerde yapılması inşa sürecini kolaylaştırıyordu. Jason'un vazosu zaten eğikti, bu yüzden gemiyi farklı bir şekilde inşa edeceği anlamına geliyor.

Jason, “Doğru pozisyonu eşleştirmek için tipik şekilleri ayarlamak zorunda kaldım” diyor. Ön direğin diğerlerinden daha fazla öne doğru eğildiğini, böylece yapıya bakan herkesin geminin vazo boyun kısmına sığmayacak kadar uzun olduğunu söylediğine dikkat çekiyordu.

vazonun-icinde-bir-gemi-3.jpeg


Jason: "Bu maket gemiler şişenin içine koyulduğundan, doğal olarak çok fazla ayrıntıya sahip olamazlar.” Nesneleri, vazoyu ve gemiyi "jenerik” olarak tanımlar; çünkü daha az ayrıntı onu daha gerçekçi gösterir.

"İzleyiciye, geminin vazodan akıyormuş izlenimi vermesi ile ilgili bir düşünce yaratmak istedim. Bu düşünceyi vermek için, gerekli olan her şeyiyle en genel görünümlü gemiyi yapmaktır."...


vazonun-icinde-bir-gemi-4.jpeg


Tarih boyunca insanlar sanat için saatlerini, günlerini ve yıllarını harcamış olabilirler, dekorasyon için yaptıkları ürünleri Üsküdar sokaklarında da satmış olabilirler. Peki insanlar şişenin içinde gemi yaptıkları zaman; sizce bunun amacı kitap rafları için güzel bir dekorasyon yapmak mı, yoksa amaç sadece el pratiği mi yapmak olurdu? Tabii Jason için bu amaç çok daha sabit; "Yaptığım işten zevk aldığım sürece memnunum"...
 

Ekler

  • MC-TR.png
    MC-TR.png
    84,5 KB · Görünt.: 247
  • geminin-icinde-bir-vazo.jpeg
    geminin-icinde-bir-vazo.jpeg
    156,6 KB · Görünt.: 403
  • vazonun-icinde-bir-gemi-2.jpeg
    vazonun-icinde-bir-gemi-2.jpeg
    119,8 KB · Görünt.: 191
  • ürpertici-kale-burada-burada-resim-1.jpg
    ürpertici-kale-burada-burada-resim-1.jpg
    183,8 KB · Görünt.: 122
  • ürpertici-kale-burada-burada-resim-1.jpg
    ürpertici-kale-burada-burada-resim-1.jpg
    183,8 KB · Görünt.: 120
Son düzenleyen: Moderatör:

kingOf0

"~SimitSu"

Discord:

kingOf0!#4055

Katılım
14 Haziran 2016
Mesajlar
998
Elmaslar
745
Puanlar
15.070
Yer
getPlayer("SimitSu").getLocation()
Minecraft
SimitSu
bu tarz konulara yorum yapılmıyor, Hiç anlamıyorum.
Minecraft'ın içinde hep var olan fakat bizim göremediğimiz çok güzel şeyleri anlatılıyor fakat insanlar bu konu hakkında fikirlerini belirtmiyor

Bence, konuyu anlatırken jason ile olan hikayeyi bizimle paylaşman çok güzel bir detay...
 

Alpho320

powered by Fabulous.

Discord:

Alpho320#9202

Katılım
20 Haziran 2018
Mesajlar
1.396
Elmaslar
1.285
Puanlar
17.175
Yer
Istanbul
Minecraft
Alpho320
Cidden çok güzel yapılar.Bunları yapan arkadaşlar buralar'da harcanıyor ona üzülüyorum.
 
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı