Sol Reklam

Haftanın Süper Kötüsü - Deli Titan Thanos

Haftaya konuk olarak hangi kötüyü seçmeliyiz?

  • Thane - Marvel Comics

    Oylar: 1 25,0%
  • Galactus - Marvel Comics

    Oylar: 1 25,0%
  • Harley Quinn - DC Comic

    Oylar: 2 50,0%
  • Darkseid - DC Comics

    Oylar: 0 0,0%

  • Oy Verenler
    4
G

Garp

Ziyaretçi


minecraft turkiye.png
13 Ağustos 2018 - 19 Ağustos 2018 | Haftanın Süper Kötüsü
Merhaba sevgili forum üyeleri, bugün haftada bir kere açacağımız Haftanın Süper Kötüsü formatımızın ilk konusunu açacağız. Kötüler gerçek hayattan, animelerden, çizgi filmlerden, filmlerden, dizilerden, çizgi romanlardan, oyunlardan ve kitaplardan olabilir. İlk süper kötüyü kendim seçeceğim fakat haftaya açılacak konuda kötüyü siz seçeceksiniz.

Konu içerisinde geçecek olan yaratılma, tanrı, evren gibi kavramların üzerinde durmayınız. Hayal ürünü olduğunu unutmayınız!

Thanos.jpeg


Haftanın Süper Kötüsü: Deli Titan Thanos
Evet Marvel Comics'in yeni filmi Yenilmezler 3: Sonsuzluk Savaşı geçen günlerde sinemalarda yerini aldı. Filmin baş kötüsü olan Thanos'u ve gücünü büyük bir çoğunluk bu film ile öğrendiği aşikar. Konumuza başlamadan önce şunu söylemek istiyorum filmde Thanos güçsüz gösterildi!
Haydi hep beraber Thanos'un çizgi romanlardaki halini görelim.

Yaratıcıları Mike Friedrich ve Jim Starlin trafından, 1973 yılında ortaya çıkarılmış bir süper kötüdür. İlk gözüktüğü sayı Iron Man'in 55. sayısıdır. Thanos'un bazı güçlerini sayacak olursak; süper hız, süper güç, sonsuz enerji (Yaşam), manipülatif , telekinezi, telepati gibi yeteneklere sahiptir. Bu güçleri nasıl kazandı derseniz kozmik enerjiler sayesinde. Evrende bulunan kozmik enerjileri emerek yıllar içerisinde gücüne güç katıyor. Thanos'un gücünün bir kısmını belirtecek olursak, Galactus adındaki gezegenleri yiyen bir süper kötüyü Sonsuzluk Eldiveni olmadan yenenebiliyor.
(Galactus hakkında detaylı bilgiyi gelecek konularımızda verebiliriz.)

Thanos'un çocukluğuna bakacak olursak annesi ve babası, Sui-San ve bir A’Lars'dır. Thanos, annesi tarafından doğduğu sırada bıçak ile öldürülmeye çalışıldı. Daha sonra annesi akıl hastanesine kapatıldı, Thanos ise büyüdü. Gelecekte annesinin onu öldürmeye çalışması rüyalarına girdiği için Thanos annesini bir deney sonucu karnını deşerek öldürdü. Bunu yapmasında en büyük pay Death'ın (Ölüm) idi. Death, Thanos'a sayısız insanı ve sayısız gezegeni evrenden var olmamış gibi yok etmesini istiyordu. Thanos hakkında birkaç ilginç bilgi verelim.

Thanos'un mor renkte olmasının sebebi Deviant Sendromu adında bir sendrom.
➥ Thanos'un bir kardeşi vardır. Kardeşinin adı ise Eros'dur.
➥ Thanos'un arkadaşları kertenkeleler tarafından öldürülmüştür, bunun üzerine Thanos intikam almak için kertenkeleleri öldürmüş ve Titan Halkı tarafından katil olarak anılmış.
➥ Thanos, sanılanın aksine Deadpool'u ölümsüz yapmıştır. Yani filmdeki gibi deney sonucu ölümsüz olmuyor. Deadpool'u ölümsüz yapmasının sebebi ise Death'ı kıskanmasıdır. Buda başka bir hikaye olsun. ;)
"Thanos, Deadpool'u nasıl ölümsüz yaptı?" sorusunu sorar gibisiniz. Thanos, lanetli büyüler yapabiliyor. Bir diğer yeteneyide bu olabilir.

Thanos.jpg


Filmde görmüşsünüzdür çocukları var fakat bunlar Thanos'un öz çocukları değiller. Thanos'un birden fazla öz çocuğu bulunmakta. Çocuklarını öldürmek için galaksileri geziyor ve çocuklarını öldürüyor. Şu an bahsedeceğim tek çocuğu var ve ilerki konularda belki açabilirim. Çocuğunun adı Thane ve 1 vs 1'de Thanos'u alabilecek bir tip. Bu kadarını söyleyerekten devam edelim.

Thanos, filmdekinin aksine daha güçlü biri. Herkes görmüştür Thor ile şarpışmasını. Thor çekicini saplıyor ve Thanos parmaklarını şıklatarak gidiyor. Buna benzeyen bir olayda çizgi romanda yaşanmıştı. Thor, Thanos'un üzerine yıldırım çarptırıyor ve çekici ile Thanos'a vuruyor. Thanos bir şey olmamış gibi "Tekrar yap!" diyor, anlayacağınız Thanos bir çekiç darbesi ile yıkılacak bir tip değil. Hulk'ı filmde kısada olsa Thanos'u döverken görüyoruz lakin çizgi romanda işler böyle değil. Hulk, Thanos'a saldırıyor fakat Thanos elinin tersi ile Hulk'ı uzağa fırlatıyor. Kaptan Marvel ve Hyperion gibi karakterler de Thanos'a saldırıyor lakin Thanos'un adamları engel oluyor. Anlayacağınız film ile çizgi roman çok farklı.

Öyleki gelin Thanos'un Sonsuzluk Eldiveni'ne sahip olduğu zaman yaptıklarına bakalım.

➥ Thanos, Sonsuzluk Eldiveni ile beraber Zeus, Odin gibi güçlü tanrıları Asgard'a hapis etti.
Filmde gördüğümüz parmak şıklatma olayı çizgi romanda da gerçekleşiyor. Kahamanlar ile beraber evreninin yarısından fazlasını yok ediyor. Bunun üzerine Thor, Thanos'u durdurması için Living Turbinal'ın huzuruna çıkıyor ve Thanos'u durdurmasını istiyor.
Sonsuzluk eldivenine sahip Thanos kısaca Marvel Evreni'nin en güçlü 5. karakteri olabilir.

Thanos bu kadar güçlü iken durdurmak imkansız geliyor değil mi? Korkmayın imkansız değil fakat normal karakterlerin durdurabileceği biri değil.
Bunu başarabilecek tek kişi New York Polisi. Evet yanlış duymadınız, bir seride Thanos'u New York Polis Teşkilatı yakalıyor. Ne kadar utanç verici değil mi?


Thanos.jpg

Thanos'u Yenmiş Kahramanlar
Thanos elbette yenilmez değil. Bazı karakterler Thanos'u yeniyor. Bazı karakterler Thanos'u yenmek için yazılsada, bazıları okuyucuyu sinir etmek için yazılıyor. Haydi hep beraber o karakterleri görelim.

1_Drax
Bir çizgi roman serisinde Thanos kötülüğü bırakmış ve çiftçi olarak hayat sürmekte. Çiftçi Thanos'a arkasından yaklaşan Drax tek hamlede Thanos'un kalbini söküyor.

2_Dr.Doom
Üstün bir ırkın gücüne sahip olan Dr.Doom, Thanos'un içine elini sokuyor ve iskeletinden ayırıyor.

3_Sincap Kız
Güçleri sincaplar ile konuşmak ve onları yönetmek olan bir karakter düşünün. Sadece sinaplar ve sincap yetenekleri ile Thanos'u alt eden bir karakter.



Thanos.jpg


Sonsuzluk Taşları ve Güçleri
Evren üzerinde 6 tane Sonsuzluk Taşı bulunuyor. Bu evreni oluşturan büyük patlama bu taşlarıda oluşturuyor. Taşların yaratma gücü olduğu gibi yok etme gücüde var. Thanos'ta bu yüzden tüm taşları toplamaya çalışıyor. Taşları kullanmak muazzam bir irade ve güçlü bir zeka istiyor. Kısaca her yiğidin harcı değil.

Taşlar:
Zaman Taşı'na sahip olan kişi zamanı manipüle edebilir. Zamanda yolculuk yapabilir, yavaşlatabilir, hızlandırabilir ve zamanı dondurabilir.
Güç Taşı'na sahip olan her kimse gücünü arttırabilir veya o gücü diğer taşlar ile objelerde kullanabilir.
Uzay Taşı'na sahip kişi uzayın herhangi bir yerine aniden seyahat edebilir. Orduları veya gezegenleri farklı yerlere ışınlayabilir.
Gerçeklik Taşı'na sahip olan kişi sadece düşünerek istediğini yapabilir. Zihin Taşı ile en güçlü taş olma yarışında olduklarını söyleyebilirim.
Zihin Taşı karşı tarafı kontrol etmenizi sağlayan, bunlara ek olarakta telekinezi, telepati gibi özellikleri veren muazzam bir taştır.
Ruh Taşı'na sahip olan kimse ruhları kontrol edebilir. Kişinin sırlarını ve bildiği şeyleri öğrenebilir.

Taşları kullanabilmek içinse Sonsuzluk Eldiveni adındaki eşya gerekmekte. Yenilmezler 3: Sonsuzluk Savaşı'nın tanıtımı yayınlanmadan çok önce konuşulan bir konuyu ele almak istiyorum. Bazı hayran sayfalarında taşların bulundukları yerler THANOS'un adını oluşturuyormuş. Aynı bizim dinimizde olan CAMİ örneği gibi (Cebrail, Azrail, Mikail, İsrafil). Bu terorinin üzerine,
Uzay Taşı, Tesseract
Ruh Taşı, ...
Gerçeklik Taşı, Aether
Zaman Taşı
, Necklace
Güç Taşı
, ORB
Zihin Taşı
, Scepter
tabi o zamanlar daha Ruh Taşı ile ilgili bir bilgi yoktu. Yenilmezler 3: Sonsuzluk Savaşı'nda hep beraber nasıl alındığını gördük. Hydra lider Kızıl Kafa Tası aracılığı ile alınabiliyordu Ruh Taşı. Bunun üzerine çıkan teorilerde Ruh Taşı, Hydra'da olduğuna yönetikli ve Hydra ismi Ruh Taşı karşısına yazıldı.

Thanos ile alakası ne bilmiyorum fakat önemli bir konu olduğu için buna değinmek istedim.

Thanos.jpg


Konumuzun sonuna gelmiş bulunuyoruz değerli forum üyeleri, Thanos ile ilgili sorularınız var ise yorum kısmında belirtebilirsiniz. Savaştığı kişileri yazmadım sebebi ise ileriki konulara saklamam. Haftaya farklı bir kötü ile tekrar burada olacağım kendinize iyi bakın, sağlıcakla...
 

-ULTRA-

GY!
Katılım
28 Nisan 2018
Mesajlar
210
Elmaslar
222
Puanlar
4.020
Minecraft
Whessry
Waow, demek haftanın süper kötüsü bu ha?
 
G

Garp

Ziyaretçi

-ULTRA-

GY!
Katılım
28 Nisan 2018
Mesajlar
210
Elmaslar
222
Puanlar
4.020
Minecraft
Whessry
G

Garp

Ziyaretçi
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı