Sol Reklam
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

TürkBeyi

Kükreyin kurtlar, dağlar inlesin!
Katılım
28 Ekim 2017
Mesajlar
91
Elmaslar
132
Puanlar
0
Yaş
23
Yer
Türkiye
yeni_logo.png

Merhaba değerli mc-tr üyeleri. Hepimiz mükemmel bir sunucumuz olsun isteriz. Tüm sistemlerini biz tasarlayalım, en ufak detayına kadar biz hazırlayalım. Bu sayede oyuncularımız en üst düzey kalitede oyun keyfini yaşasın. Aslında bunlar çooook zor gibi geliyor değil mi?
Hiçte çokta zor değil. Çünkü bu gün sizlere skript eklentisini sunacağım. Daha fazla beklemeye gerek var mı? Hadi başlayalım.

759incis6626543.png


Skript eklentisi ne işe yarar?

Bu skript dediğimiz şey bizim ile bukkit/java arasında bir köprü görevi görür. Skript, bukkit/java'ya göre oldukça kolay bir dildir. Çalışma tipi aslında çok basit ve anlaşılır. Biz skript dilinde bir kod yazıyoruz ve skript eklentisi bu kodu sunucuya bukkit/java kodu olarak algılatıyor.

759incis6626543.png


Skript eklentisini nasıl indiririm?

Skript eklentisi bukkit'in official sitesinde güncel olmadığı için oradan indirdiğiniz eklenti çalışmayacaktır. Bu yüzden skriptin güncel versiyonunu indirmeliyiz. Aşağıdaki adımları takip ederek sunucunuza skript eklentisini kurmanız mümkün.

Öncelikle bu siteye girerek sunucunuzun sürümüne uygun bir skript versiyonu indiriyorsunuz. İndirdikten sonra ise karşınıza çıkan Skript.jar dosyasını plugins klasörünün içine atıyorsunuz ve sunucunuzu yeniden başlatıyorsunuz.

759incis6626543.png


Skript eklentisini nasıl kullanırım?

Skript eklentisini indirip sunucunuza yükledikten sonra iş nasıl kullanacağınıza geldi.

Skript eklentisini kullanmadan önce olayları(events) ve koşulları(conditions) öğrenmeniz gerekmektedir. Öğrenmek içinse bu siteyi ziyaret edebilirsiniz.

Bunları öğrendikten sonra ise kendinize bir skript yazın. Skriptinizi notepad programında yazabilirsiniz. Yazdıktan sonra dosyanızın uzantısını .sk olarak kaydetmeyi unutmayın. Ben aşağıda gördüğünüz gibi basit bir skript yazdım.

Ekran Alıntısı.PNG


Şimdi yazdığınız skripti sunucunuz da kullanmanız gerekiyor. Bunun için ise plugins/scripts yolunu takip edin ve scripts klasörünün içine .sk dosyanızı atın. Sunucunuza girip "/sk reload scripts" komutunu girin. Eğer karşınıza hata mesajları çıkmadıysa skriptiniz de kod hatası bulunmuyor anlamına gelmekte. Kod hatası bulunmaması demek skriptin çalışacağı anlamına gelmez. Eğer skripti yazarken mantık hatası yaptıysanız istediğiniz şekilde çalışmayabilir.

759incis6626543.png


Örnek görüntüler

2017-11-05_15.55.20.png


"/sk reload scripts" yazdıktan sonra karşımıza çıkan yazılar.

Gymqz3.png


Hata uyarısı gelmediği için ve skript de mantık hatası yapmadığım için skriptim çalıştı.​
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı