Sol Reklam
Sağ Reklam

#BlueWhale | Saçmalığı, Nedir, Nasıl Oynanır ve Daha Fazlası....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Black-Spy

Yay Yok, İskelet Yok
Katılım
18 Şubat 2015
Mesajlar
301
Elmaslar
208
Puanlar
13.820
Yaş
25
Yer
Sarajevo
Minecraft
TOM547
GB8OOy.jpg

8M477r.png

Nedir Bu [HASHTAG]#BlueWhale[/HASHTAG] ?, Niye Oynuyorlar Bu Oyunu ?, Oynayanlar Ne Bekliyor Bu Oyundan ?
Gibi sorulara şu aşağıdaki cevapları veriyorum.
1-) Bu oyun pisikolojik sorunları olan ve bunu dışa yansıtamayan gençler tarafından oynanıyor (14-17 Yaş kitlesi vardır.).
2-) Bu oyunu oynayanların oyuna devam etmesinin 2 - 3 sebebi vardır, 1. sebebi oyunun yetkililerinin kişinin bilgisayarına yerleştirmiş olduğu Truva Atı (Trojan) ile kişinin mahrem görüntülerine ulaşabilmesi olabilir, 2. sebebi kişinin kendisine zarar vermekten hoşlandığı olabilir, ve 3. olarakta kişilerin dışa kapalı kişiler olduğu için zaman geçirmeye çalışıyor olabilir.
3-) [HASHTAG]#BlueWhale[/HASHTAG] adıdanda anlaşılabileceği gibi "Mavi Balina" Mavi Balinalar umutlarını kesince kendilerini kıyıya vurup intihar ederler, oyunun adının neden bu olduğu anlayabilirsiniz.
8M477r.png

Oyunun Faşist 50 Görevi
  1. Bir jilet aracılığı ile elinize, “f57” çizin ve fotoğrafını gönderin.
  2. Sabah 4:20’de uyanın, size gönderilen psikopatça görünen ve korkunç videoları izleyin.
  3. Kolunuzu derin olmayacak şekilde 3 kez damarlarınızla birlikte kesin ve fotoğrafını gönderin.
  4. Bir kağıt üzerine balina resmi çizip fotoğrafını gönderin.
  5. Eğer bir balina olmaya hazırsanız, bacağınızı keserek evet çizin. Yoksa, kendinizi birçok kez cezalandırma amaçlı kesin.
  6. Verilen şifreli görevi çözün.
  7. Elinize, “f40” çizin keserek ve fotoğrafını gönderin.
  8. VKontakte durumunuza, “#ben_balinayım” (rus. #я_кит) yazın.
  9. Korkularınızı aşın.
  10. Sabah 4:20’de uyanın ve çatıya çıkın. Ne kadar yüksek, o kadar iyi.
  11. Elinize bir balina çizin keserek ve fotoğrafını çekerek gönderin.
  12. Gün boyu psikopatça görünen korku videoları izleyin.
  13. Onların size gönderdikleri müzikleri dinleyin.
  14. Dudağınızı kesin.
  15. Elinize defalarca iğne batırın.
  16. Kendinize acı verecek bir şey yapın ve hasta olun.
  17. Bulabildiğiniz en yüksek çatıya çıkın ve köşesinde bir süre bekleyin.
  18. Bir köprüye gidin ve köşesinde bekleyin.
  19. Bir vinç bulup tepesine çıkın ya da çıkmayı deneyin.
  20. Güvenilir olup olmadığınız kontrol edilecek.
  21. Skype aracılığıyla bir balina ile, yani sizin gibi bir oyuncu veya kurucu ile konuşun.
  22. Bacaklarınızı sallayarak bir çatıya çıkıp köşesinde oturun.
  23. Başka bir şifreli görevi çözün.
  24. Gizli görev.
  25. Bir balina ile buluşun.
  26. Kurucu size ölüm tarihinizi söyleyecek ve bunu kabul etmek zorundasınız.
  27. Sabah 4:20’de uyanıp bir demir yolu bularak raylarda gezin.
  28. Gün boyu hiç kimse ile konuşmayın.
  29. Balina olduğunuza dair yemin edin.
Geriye kalan 30. ve 49. görev arasında, her gün sabah 4:20’de uyanıp, kurucusunun size gönderdiği müzik ve korkunç videoları izlemeniz veya dinlemeniz isteniyor. Sadece bu da değil, ayrıca her gün vücudunuzda bir yerinizi kesip, bir başka balina ile konuşmanız isteniyor. Son, yani 50. görev olarak ise, yüksek bir binadan atlayarak canınızı alıyorsunuz. Her gün 1 görev aldığınız kurucular sizleri yönlendiriyor. Eğer olur da böylesi rahatsız edici bir durum ile ya da direkt olarak Blue Whale isimli oyun ile karşılaşırsanız, yetkili kişiler ile kesinlikle irtibata geçmenizi tavsiye ederiz.
8M477r.png

Görseller
ojD1o9.jpg
69A0d0.jpg
8M477r.png

Wikipedia (EU) Tanımı
The term Blue Whale game (Russian: Синий кит, Siniy kit) refers to a trend on Russian-speaking social media, linked to a possible increase in child and teenage suicides,though no suicides have been definitively linked to the game. There have been photos of self-cutting wounds shared on social media alongside the game's hashtags. The term "Blue Whale" comes from the phenomenon of beached whales, which is likened to suicide.

The game is based in the relationship between the challengers (also called players or participants) and the administrators. It involves a series of duties given by the administrators that players must complete, usually one per day, some of which involve self-mutilation. Some tasks can be given in advance, while others can be passed on by the administrators on the day, the last task being suicide.

The game was created by Philipp Budeikin, a former psychology student who was expelled from his university. Budeikin stated that his purpose was to "clean" the society by pushing to suicide those he deemed as having no value. Blue Whale began in 2013 with "F57", one of the names of the so-called "death group" of the VKontakte social network. It is believed that the first case of suicide related to the game occurred in 2015 in Russia.

The phenomenon has provided fodder for conspiracy theorists, some of whom claim it is an organized campaign run by Ukrainian nationalists.
Blue Whale oyunu (Rusça: Синий кит, Siniy kiti) terimi, Rusça konuşan sosyal medyada, çocuk ve gençlerin intiharlarında olası bir artışla bağlantılı bir eğilime işaret etmekle birlikte, oyuna hiçbir intihar kesinlikle bağlı değildir. Oyunun hashtag'larının yanında sosyal medyada paylaşılan kendini kesme yaralarının fotoğrafları var. "Mavi Balina" terimi, intihara benzetilen balina avcılığının fenomeninden gelir.

Oyun, meydan okuyanlar (oyuncular veya katılımcılar olarak da bilinir) ile yöneticiler arasındaki ilişkiye dayanmaktadır. Yöneticiler, oyuncuların tamamlaması gereken, genelde günde bir olmak üzere, bazıları kendi kendini incitmeyi gerektiren bir takım görevleri içerir. Bazı görevler önceden verilebilirken diğerleri yöneticiler tarafından gün içinde, son görev ise intihar edilebilmektedir.

Oyun Philipp Budeikin, üniversitesinden atılan eski bir psikoloji öğrencisi tarafından yaratılmıştır. Budeikin, amacının hiçbir değeri olmayan kişileri intihara iterek toplumu "temizlemek" olduğunu belirtti. [15] Blue Whale, 2013 yılında VKontakte sosyal ağının sözde "ölüm grubu" nun isimlerinden biri olan "F57" ile başladı. Oyunla ilgili ilk intihar vakasının Rusya'da 2015'te gerçekleştiğine inanılıyor.

Bu fenomen komplo teorisyenlerine yem sağlamış ve bazıları Ukrayna milliyetçileri tarafından yürütülen örgütlü bir kampanya olduğunu iddia ediyor.
8M477r.png

Blue Whale Hakkında Türkçe Videolar




Blue Whale Hakkında Anonymous'dan OP uyarı!

8M477r.png

BBC.co.uk'taki [HASHTAG]#BlueWhale[/HASHTAG] Hakkında Haber
One of the men behind the so-called blue whale challenge has pleaded guilty to inciting teenagers to suicide. Philipp Budeikin told Russian press his victims were "biological waste" and he was "cleansing society". Participants in the "game" are thought to be set tasks over 50 days and the last "challenge" is for the person to take their own life. Several UK police forces have warned local parents that their teenage children may be taking part. As Newsbeat reported last month, an anonymous task master gives individuals demands like watching a horror film or self-harming.BBC Advice has help and information if you or someone you know is affected by suicide. Budeikin, 21, is being held at Kresty Prison in St Petersburg for charges of inciting at least 16 teenage girls to kill themselves by taking part in his "game". He is not thought to be the only organiser and the BBC understands more people are being looked for in connection with these so-called "death groups". BBC journalists in Russia say Budeikin had previously insisted he was innocent, he had no evil plan and was just having fun. Yesterday, during a court hearing, he pleaded guilty. Budeikin previously told the press his victims "represented no value to society". According to senior investigators, administrators like Budeikin tell participants to delete all evidence of the blue whale challenge on their social media accounts, Russian newspaper Novaya Gazeta reports. Anton Breido, head of the investigation, says his team were given evidence by a teenager who was in the final stages of the game but gave up. "Budeikin very clearly knew what he had to do to get the result [he wanted]," he said. "He started in 2013 and ever since he has polished his tactics and corrected his mistakes. "Philipp and his aides at first attracted children on to VK [social network] groups by using mega-scary videos. "Their task was to attract as many children as possible, then figure out those who would be the most affected by psychological manipulation," he writes.
Sözde mavi balina sorununun arkasındaki adamlardan birisi, gençleri intihar etmeye teşvik etmek için suçlu olduğunu itiraf etti. Philipp Budeikin, kurbanlarının "biyolojik atıkları" olduğu Rus basınına verdiği demeçte "temizleme toplumu" idi. "Oyun" daki katılımcıların 50 günden fazla görevler alacağı ve son "zorluk" kişinin kendi hayatını almasıdır. Birkaç İngiltere polis teşkilatı yerel ebeveynleri gençlik çocuklarının katılabileceği konusunda uyardı. Newsbeat'ın geçtiğimiz ay bildirdiği gibi, isimsiz bir görev görevlisi, bireylere korku filmi izlemek ya da kendini beğenmiş gibi talepleri veriyor. BBC Tavsiyeinin, sizin veya tanıdığınız birinin intihardan etkilenmesi durumunda yardım ve bilgiye sahip olması. 21 yaşındaki Budeikin, St Petersburg'daki Kresty Cezaevi'nde "oyununa" katılmak suretiyle en az 16 genç kız çocuğunu öldürmekle suçlanıyor. Tek örgütleyici olduğu düşünülmüyor ve BBC, sözde "ölüm grupları" ile bağlantılı olarak daha çok kişinin aradığını anlıyor. Rusya'daki BBC gazetecileri, Budeikin'in daha önce masum olduğunu ısrar ettiğini, kötü planının olmadığını ve eğlenileceğini söyledi. Dün, bir mahkeme duruşması sırasında suçlu olduğunu iddia etti. Budeikin daha önce basına, kurbanlarının "topluma hiçbir değer vermediğini" söyledi. Üst düzey araştırmacılara göre, Budeikin gibi yöneticiler katılımcılara, sosyal medya hesaplarında mavi balina sorununun tüm delillerini silmelerini söyledi. Rus gazetesi Novaya Gazeta. Soruşturmanın başında bulunan Anton Breido, oyunun son safhasında olan vazgeçmiş bir ekip tarafından ekibine delil verilmediğini söyledi. "Budeikin, sonucu elde etmek için ne yapması gerektiğini çok net bir şekilde biliyordu" dedi. "2013'te başladı ve taktiklerini cilaladı ve hatalarını düzeltti". Philipp ve yardımcıları ilk olarak mega-korkunç videolar kullanarak VK [sosyal ağ] gruplarına çocuklar çekti. "Görevleri, olabildiğince çok çocuğu cezbetmekti, sonra psikolojik manipülasyondan en fazla etkilenenleri bulmalı" diye yazıyor.
8M477r.png

Peki ya kim bu [HASHTAG]#BlueWhale[/HASHTAG] kurucusu ??
Philipp Budeikin adındaki Faşist bir psikolojisi bozuk olan Rus vatandaş
Rus.jpg

8M477r.png

Ülkemizdeki Gazeteler Ne Diyor ?
Başlık : Rus 'intihar oyunu' organizatörü Philipp Budeikin suçunu kabul etti
Konu : Rusya'da gençler arasında yaşanan çok sayıda intihar olayları ile ilişkilendirilen "Blue Whale (Mavi Balina) Challenge" adlı oyunun yaratıcısı çıkarıldığı mahkemede suçunu kabul etti.
2016 yılı Kasım ayında tutuklanan, 21 yaşındaki Rusya vatandaşı Philipp Budeikin, çıkarıldığı son duruşmada, toplumda temizlik yaptığını söyleyerek, kurbanlarını "biyolojik atıklar" olarak tanımladı. 50 güne yayılmış çeşitli görevlerden oluşan "oyunda", gençlere, kendilerine acı vermeleri, korku filmi izlemeleri, gece yarısı uyanmaları gibi talimatlar veriliyor.
Son "görev" olarak ise kendi hayatlarına son vermeleri isteniyor.
Rusya'nın St Petersburg kentinde bir cezaevinde tutulan Budeikin, 16 genç kızı bu yolla intihara sürüklemekle suçlanıyor. Ancak BBC'nin yaptığı araştırma, söz konusu oyunla "yönetici" kimliği ile ilişkide olan başka kişilerin de bulunduğunu ortaya koydu.
Konu : Rus 'intihar oyunu' organizatörü Philipp Budeikin suçunu kabul etti.
Konu :
Rus 'intihar oyunu' organizatörü Philipp Budeikin suçunu kabul etti.

Cumhuriyet'in haberine göre; 2016 yılı Kasım ayında tutuklanan, 21 yaşındaki Rusya vatandaşı Philipp Budeikin, çıkarıldığı son duruşmada, toplumda temizlik yaptığını söyleyerek, kurbanlarını "biyolojik atıklar" olarak tanımladı. 50 güne yayılmış çeşitli görevlerden oluşan "oyunda", gençlere, kendilerine acı vermeleri, korku filmi izlemeleri, gece yarısı uyanmaları gibi talimatlar veriliyor.

Son "görev" olarak ise kendi hayatlarına son vermeleri isteniyor.
Rusya'nın St Petersburg kentinde bir cezaevinde tutulan Budeikin, 16 genç kızı bu yolla intihara sürüklemekle suçlanıyor. Ancak BBC'nin yaptığı araştırma, söz konusu oyunla "yönetici" kimliği ile ilişkide olan başka kişilerin de bulunduğunu ortaya koydu.
8M477r.png

Kaynaklar;
Wikipedia
LeaderGamer
Youtube
Birgün ve Cumhuriyet gazetesi
BBC ve NY Times
8M477r.png

Kendi Düşüncem
Bana kalırsa bu oyunun kurucusu aynı MC-TR gibi oyuna belli yetkililer almıştır ve bu yetkililer şu anda #BlueWhale'yi yönetmekte bu yüzden oyunu VK.com'da denemeyi düşünüyorum ama VK.com'da [HASHTAG]#BlueWhale[/HASHTAG] etiketini açınca hesap Perma Ban ve diğer ban türlerine ve kalıcı olarakta hesabın kapatılmasına yol açıyor.

KONU Bu Kadardı İtibar Puan'ı Rep Vermeyi Unutmayınız Lütfen (Araştıryoruz, Gerçek Bilgiler Sunuyoruz.)
 
Son düzenleme:

bertek41

The Developer of Apia Team
Katılım
29 Ağustos 2016
Mesajlar
1.068
Elmaslar
464
Puanlar
15.745
Yer
Kocaeli
Minecraft
YasinSubasi
Oo BlueWhale i buralarda görmek güzel :D Yalnız spoilerdeki resimler gözükmüyor.
 

Black-Spy

Yay Yok, İskelet Yok
Katılım
18 Şubat 2015
Mesajlar
301
Elmaslar
208
Puanlar
13.820
Yaş
25
Yer
Sarajevo
Minecraft
TOM547
Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı