Sol Reklam
Sağ Reklam

18 Mart 1915 Çanakkale Deniz Zaferi

  • 1.164
  • 3
anakkale-savasinin-onemi.jpg


19 Şubat 1915 sabahı saat 11 sularında, Ege'nin ufuklarında masmavi denizi kirleten demirden kaleler, soludukları kara dumanlar belirdi. Yedi düvel birleşmiş Türk'e meydan okuyordu. İlk gün saat 11'de başlayan savaş, düşmanın püskürtülmesi ile akşam 18'e kadar sürdü. Seyit Onbaşı, Mustafa Ertuğrul gibi yiğitlerin, Nusret gibi taktik harikası hamlelerin sayesinde 18 Mart 1915 günü Türk ordusu muhteşem bir zafere imza attı.

Merhabalar, bugün Türk tarihinin, Türkiye'nin en önemli günlerinden biri olan 18 Mart. 18 Mart öyle bir gün ki dünyanın Türklere boyun eğdiremeyeceğini, ne olursa olsun birlikte içerisinde olacağını ve Çanakkale'nin geçilemeyeceği altın harfler ile tarih sayfalarına yazıldığı bir gündür. Çanakkale Savaşı'nın deniz muharebesi 18 Mart ile bitmiştir. Deniz muharebesinde kazanılan zafer, kara muharebesi ve ileride yaşanacak diğer savaşlar üzerinde de büyük bir şekilde etkili olmuştur. Tarihe altın harflerle adımızı silinmemek üzere kazıdığımız bu savaşta, vatan uğruna, bayrak uğruna şehit düşen Mehmetçiklerimiz arkalarında yetim ama yiğit evlatlar, yaralı ama gururlu yürekler ve Cennet bir vatan bıraktı bizlere.

Bugünleri görebildiğimiz, rahat yaşayabildiğimiz, bu Cennet vatana hala daha sahip olabildiğimiz için başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kadınlarımızı, çocuklarımızı ve Türk milletini saygı, özlem ve minnetle anıyoruz...

MC-TR.COM V3.0 - KARANLIK TEMA

  • 1.221
  • 21
mc-tr.com.png

MC-TR.COM V3.0 - KARANLIK TEMA
MC-TR.COM V3.0 temasını herkes hatırlar. Sayın @staffy2dev yapmıştı bu temayı. Şimdi ise sizlere MC-TR.COM V3.0 - KARANLIK TEMASINI tanıtmaktan şeref duyuyorum.

Bu temayı da geliştiren kişi @staffy2dev cici bebesidir.


TEMA DEĞİŞTİRME sayfasından MC-TR.COM V3.0 - Karanlık temasını seçerek kullanmaya başlayabilirsiniz.


Ekran Alıntısı.PNG


Temadaki hataları
forum destek üzerinden bizlere bildirebilirsiniz.

Minecraft Dünyası: Kılıçlar

  • 2.207
  • 3
mctr.png


Minecraft Dünyası: Kılıçlar

Selam dostlar bugün minecraft kitaplık serimizin 2. konusundayız. Minecraft Dünyasının olmazsa olmazı Kılıçlar ile birlikteyiz. Bugün oyunun başından sonuna kadar işinize çok yarayacak olan kılıçlar anlatılacaktır. Kemerlerinizi bağlayın efenim. :)

-

Minecraft Dünyasına en baştan katılan kılıçlar 1.16 sürümünde sınıflarına yeni bir Netherit Kılıç eklenerek mevcutlarını arttırmışlardır. Kendileri 5 çeşidden 6 çeşide çıkmışlardır. Kendime özgü ve MC-TR.COM'a göre uyarlayıp sizlere sunacağım. Hepimize kolay gelsin.


Kendisi ile Sapı Bir Olan: Tahta Kılıç
Bu kılıç ilk çağ insanlarından olan Steve'nin kullandığı ve Minecraft Dünyası Rehberine yazılı olarak aktardığı ikinci kılıç olarak tarihe geçmiştir.

Steve bakalım ilk kılıç hakkında ne demiş birlikte görelim:
"Ben ilk önce tahtadan kulübe yapmak için ağaç kestim ve aletler kitabıma baktığımda gördüm ki ben tahtalar ile bir sürü aletleri yapabiliyorum. Yeterince odun topladığım için de tahta baltaya gerek duymadım. O yüzden "Kılıç yapayım." dedim içimden, hem kendime yemek de...
Neden altınlarını Discord sunucumuzda kazmıyorsun? TIKLA VE KATIL!
Yukarı